https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otroške delavnice EHO Podpornice v Puconcih

Puconci, 04.05.2014 ob 8:48  

V sklopu shoda EHO Podpornice so včeraj na OŠ Puconci potekale otroške ustvarjalno - glasbene delavnice, ki jih vsak prvi konec tedna v maju organizira Evangeličanska cerkev.


Otroci so se zjutraj zbrali v evangeličanski cerkvi v Puconcih, kjer jim je duhovnica Katja Ajdnik na kratko predstavila, kako bodo potekale delavnice. Po krajši molitvi so se mlade udeleženke in udeleženci preselili v OŠ Puconci, kjer jim je duhovnik Simon Sever, ki je tudi vodja EHO Podpornice, na kratko predstavil delovanje le-te. Otrokom je razložil, kaj se dela v Podpornici in komu vse je namenjena, tako poleg t.i. mobilne diakonije, kjer poleg drugega dostavljajo tudi tople obroke na dom tistim, ki si iz raznovrstnih vzrokom ne morejo ali ne zmorejo sami pomagati, izvajajo tudi pomoč v stiski, kjer med drugim nudijo posvetovalno pomoč in vzpodbujajo javnost za prostovoljno delo.

Pri izvedbi delavnic so pomagale tudi učiteljice z OŠ Puconci. Otroci so se razdelili na pet skupin. Prva je likovno ustvarjala roko, druga se je posvetila voščilnicam, tretja skupina je izdelovala okraske iz origamija, četrta se je posvetila ustvarjanju na plakatih, pri peti pa so naredili drevo iz raznih materialov. Potekala je še šesta, skupna delavnica, kjer so se otroci pod vodstvo učitelja Damjana skupaj naučili pesem in jo tudi zapeli.

Na koncu je mlade nagovoril evangeličanski škof Geza Filo. Citiral je besede Kalila Džibrana, globokoverujočega kristjana in pesnika ter velikega zagovornika otrok in mladostnikov, ki je v vseh svojih delih skušal staršem dopovedati, da naj pustijo otrokom njihovo svobodo in se od njih učijo njihove preprostosti in poštenosti. Ljudje smo kot stebri v svetišču, stojimo sami, pa vendar vsi podpiramo svetišče in smo skupaj. Vsem je zaželel, da bi bili na svoji nadaljnji poti pokončni stebri. Zahvalil se je vsem učiteljicam, učitelju in udeležencem za sodelovanje ter OŠ Puconci, da so dali učilnice na razpolago.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.