https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na 47. Shodu EHO Podpornice v Puconcih zbrali 9.200 evrov

Puconci, 06.05.2014 ob 12:00  

Na prvo nedeljo v maju, kot je že tradicionalno, je v Puconcih potekal 47. Shod Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) Podpornice. 


Letošnji shod je potekal pod besedami: »Razpošiljaj svoj kruh po vodi, po mnogih dneh ga boš spet našel.« To sporočilo so vsem navzočim in gledalcem posredovali evangeličanski duhovniki in duhovnice na svečanem bogoslužju, ki ga je v živo prenašala tudi nacionalna televizija.

Vodja EHO Podpornice Simon Sever, bodonski duhovnik, je predstavil delovanje organizacije, ki pomaga posameznikom in ljudem po vsej Sloveniji, tako so letošnja zbrana sredstva namenjena družini pri Rakeku, ki je ob poplavah izgubila streho nad glavo.

EHO Podpornica pomaga s t.i. mobilno diakonijo, pri čemer največkrat pomagajo z dostavo toplih obrokov in dobrin na dom, prevozom invalidnih oseb ter tudi z izposojo in dostavo bolniških postelj, ter s pomočjo v stiski, ki je lahko neposredna materialna ali finančna pomoč ali pa posvetovalna pomoč in spodbujanje javnosti za prostovoljno delo. Proračun organizacije je letos za skoraj 25 odstotkov manjši kot prejšnja leta, pa vendar jim uspeva pomagati mnogim pomoči potrebnim.

Shoda sta se udeležila tudi gosta iz tujine, tajnik škofovskega urada na Slovaškem Samuel Miško in duhovnik Johannes Hülser iz Avstrije. Škof evangeličanske cerkve Geza Erniša je tudi razglasil, kje se bo odvijal naslednji že 48. Shod EHO Podpornice. Naslednje leto se bodo zbrali v Krškem.

Sredstva (letos so na Shodu zbrali nekaj čez 9.200 evrov) so se zbirala s pomočjo cerkvene nabirke in organiziranega srečelova, prav tako pa je v sklopu Shoda v soboto v evangeličanski cerkvi v Puconcih potekal dobrodelni koncert etno skupine Prifarski muzikanti, organizacija pa ima tudi odprt transakcijski račun, kamor lahko vsi, ki želijo pomagati, nakažejo svoj prispevek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.