https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bivši direktor Zdravstvenega doma Ljutomer obtožen zlorabe položaja

08.05.2014 ob 11:45  

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok proti Jožefu Šumaku, nekdanjemu direktorju Zdravstvenega doma Ljutomer. Upokojeni zdravnik, ki je krivdo zanikal, je obtožen zlorabe položaja. Obtoženi naj bi oškodoval zdravstveni dom za 308.000 evrov.


Šumaka bremeni obtožba glede neupravičenega plačevanja nadurnega dela in dela po podjemnih pogodbah. Po besedah tožilca, Draga Fariča, je bivši direktor plačeval storitve po pogodbah, čeprav bi jih v zdravstvenem domu lahko opravili sami. Tožilec je obtoženemu na naroku ponudil kazen sedmih mesecev zapora v primeru priznanja krivde, poroča Pomurje.si.

Foto: pomurje.si

Obtoženca je zagovarjal odvetnik Jože Šafarič, ki je v zagovor povedal, da Šumak krivde ne priznava, saj ni bil nezakonito zlorabljen, ukraden ali porabljen niti en cent. Kot je še povedal Šafarič, je obtoženi odredil nadure in sklenil pogodbe v skladu s splošno prakso v zdravstvenih ustanovah, kjer je primanjkovalo kadra, hkrati pa naj bi Ministrstvo za zdravje priporočalo tovrstne pogodbe. Šumak v času predobravnavnega naroka ni spregovoril niti besede. Sojenje se bo pričelo 16. junija 2014. V postopku sojenja bodo zaslišane številne priče, po potrebi pa bo celotno zadevo pregledal še izvedenec finančne stroke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2014 ob 10:19 stori vuk gost

      308k? To ko da se nekdo norca dela iz javnega zavoda ali pa spet ni volje, da se pod drobnogled vzame celotno obdobje poslovanjo "šumoka".

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2014 ob 20:25 poznavalka gost

      Kot poznavalka lahko rečem zgolj to, Joco je mlade zdravnike dobesedno odganjal iz Ljutomera ne pa vabil v zaposlitev, kje je pa bil motiv??? Motiv je v delu po pogodbah upokojenih zdravnikov. Skozi leta prefinjeno procesiraš deficit zdravniškega kadra in se upokojen skupaj s kolegi po pogodbi zaposliš v istem zavodu. Joc najbrž res ni vzel nič zase, zagotovo pa je bil žrtev pijavk ki so se prisesale na proračun zavoda. Za dve pijavki se je že izkazalo, da sta počeli nečedna posla in sta baje po sklepu sodišča vračali denar zavodu. Eden od velikih priseskov proračuna zavoda je upokojen in veselo uživa astronomsko pokojnino. V samem zavodu pa je ostalo kar nekaj užaljenih zaposlenih katerih osebne dohodke več ne plemenitijo lažne nadure. Jocu kot stanovskemu kolegu iskreno želim mirno življenje v pokoju, zamerim pa mu tiste nadure, ki jih je izplačeval svoji prijateljici zaposleni v pralnici zavoda. Spomni se Joc kaj smo ti govorili, ko smo odajali iz tedaj še tvojega ZD.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2014 ob 21:18 gost gost

      v zd ljutomer bi bilo potrebno marsikaj vzeti pod drobnogled

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2014 ob 14:54 v rešt z jim gost

      Pa kaj ova ka pere gvant v ZD vrača keš za nadvure ki jih ji izpločal šumok ali pa so opet vse zatuškali, pločo pa je baje mela skoro kak doktarca. Mater jo je pa dobro vnovčila.Ka pa ovi bosanec ki je v penziji za kerega sem kak pacjent bija olgofren pa ne vem še kaj samo človek ne. Ova zarežasta ka krv jemle pa po celem Lotmerki šinfle kak je tam fse za pm je tudi interesantna to še naj preverijo či je tota tudi od šumoka kaj nezakonito dobivala. tak je v javnem sektori dere pesi stopiš na rep vrag začne tuliti pa gristi. Vupan da de toti proces odprti za javnost ka dokožejo ka kumonisti več niso nedotakljivi pa ka de pravica zmogala.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2014 ob 16:27 tako je gost

      Joc je dolga leta obvladoval Lotmerk, s svojim ne transparentnim delom je postal dober vzor Karbovici, prav ima ta nad mano ne samo v rešt z njim ampak v rešt z njimi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.05.2014 ob 22:51 mamut gost

      vsaka rit pride na svoj sekret namesto mirnega upokojenskega življenja zaporniški ričet

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.06.2014 ob 8:37 sam gost

      tebi bi še ričet škodil...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.