https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Podpis pogodbe: cesta v Vučji vasi bo sanirana do začetka septembra

Križevci, 09.05.2014 ob 7:10  

V občini Križevci je potekal slavnostni podpis pogodbe v zvezi z javnim naročilom Sanacije javnih poti v Vučji vasi.

 

Pogodba je bila sklenjena z najugodnejšim ponudnikom, ki je oddal ponudbo s ceno 528.722,03 EUR, v kateri je že vključen DDV. Vzporedno s podpisom pogodbe za izvedbo del bo podpisana tudi pogodba za izvedbo nadzora nad gradnjo. Pred svečanim podpisom je župan  Branko Belec povedal nekaj spodbudnih besed o dotičnem projektu.  Ob začetku se je zahvalil tako predstavniku izvajalca projekta, namestniku predsednika uprave Pomgrad, Borisu Sapaču, in predstavniku nadzora nad projektom, Bojanu Sekerešu.

V uvodu je župan omenil, da se bo s tem podpisom pogodbe zaključil dvoletni projekt obnove javnih poti Vučje Vasi. Župan je tudi omenil, da gre za največjo investicijo v občini, v vrednosti 2 milijonov evrov. V projekt so vključeni tudi kanalizacija, ceste in tudi vodovod in vsa infrastruktura. V celotno vrednost dveh milijonov EUR je vključenih tudi 850.000 EUR evropskih sredstev. Župan je opisal projekt dveh let, ki se zaključuje z izvedbo v Vučji vasi, za katero tudi navaja, da so ceste v vasi, glede na celotno občino, najslabše, najbolj dotrajane in najožje.

V ta namen bodo sanirane ob kanalizaciji tudi vodovodne cevi. Vzporedno z ureditvijo cest in kanalizacije se polaga tudi optični kabel pod izvedbo podjetja Teleing. Z ureditvijo in razširitvijo cest se bo povečala prometna varnost in kvaliteta življenja, je navedel župan v opisu projekta. Sanirana, oziroma urejena bo cesta v Vučji vasi v dolžini 2088 m in lokalna cesta proti Brodu na Muri v dolžini 579 m. Projekt se bo zaključil 1.9.2014. Župan je izrazil željo po strpnosti občanov, kajti v mnogih primerih ne gredo vedno gradnje strogo po načrtih in je potrebno zadeve sproti reševati, kar pa bo nadzorovala nadzorna služba. Tik pred podpisom pogodbe, sta podala še spodbudne besede oba predstavnika sodelujočih podjetij. Svečan trenutek podpisa pogodbe je sledil takoj za uradnimi govori predstavnikov ter

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.