https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lendava: Celodnevna prireditev Mladi za mlade več kot uspela

Lendava, 10.05.2014 ob 7:00  

V petek je v Lendavi potekala celodnevna dobrodelna prireditev Mladi za mlade, katero so s skupnimi  močmi organizirali Dvojezična srednja šola Lendava, Dijaška skupnost Dvojezične srednje šole Lendava, Svet mladih, Klub študentov Lendava in Lions klub Lendava. Ob tej priložnosti pa so tudi ustanovili Leo klub Lendava.


Namen prireditev je bil povezati mlade v lokalnem okolju in tudi mlade po srcu. Z vzgojnimi in poučnimi vsebinami, kot so aktivno državljanstvo, drugačnost/različnost, toleranca, dobrodelnost in sodelovanje želijo spodbuditi dejavnost mladih v lokalnem okolju, jih zadržati doma in jih usmeriti na prava pota. Tako so čez dan na to temo tudi potekale dejavnosti na DSŠ Lendava.

Popoldne pa je potekala tiskovno konferenco ob dnevu šole in prireditvi Mladi za mlade, kjer so na kratko tudi  predstavili projekt snemanja igranega filma  z naslovom Inšpektor, v produkciji DSŠL, ki bo premierno predstavljen junija.

Na novinarski konferenci sta župan Anton Balažek in predsednik Sveta mladih Mihael Kasaš predstavila štipendijsko shemo, s katero bi spodbujali določene programe in poklice v sodelovanju z Občino Lendava. Ustanovili pa so tudi Leo klub Lendava. Gre za podmladek Lions kluba Lendava, kateremu predseduje Silvija Hajdinjak Prendl, prvi predsednik Leo kluba Lendava pa je včeraj postal Peti Paller. Ob tej priložnosti je nastopil tudi pevski zbor Vita.

Dan poln dogodkov in dobrodelnosti pa so zaključili z večerno zabavo, na kateri so nastopili tudi Ethnotrip in Siddharta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2014 ob 8:36 XY gost

      Bravo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2014 ob 11:05 We serve?! gost

      Prireditev z odlično noto in spet porazno izvedbo, žal. Ko se prireditve udeležijo take skupine, kot so se je včeraj v Lendavi, je realno pričakovati, da bo iz tega nekaj več. Vsak, ki pa vsaj malo pozna ozadje pa ve, da če je zraven Paller, ki mu ego spet ni pustil, da se nebi okronal za predsednika še enega društva, dobrodelnost preide samo v eno smer - njegov žep! Še vedno pa ne razumem zakaj se potrebuje toliko društev?! Če želiš delat in to pošteno, lahko vse stvari narediš z enim ali dvema društvoma. Skrivanje financ in njihovo pretakanje v lastni žep pa je seveda veliko lažje z večimi društvi.

      13 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2014 ob 12:31 retaš gost

      VOLITVE ZA ŽUPANA SO SE ZAČELE.....sramota.....hvala županu za neprespano noč

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2014 ob 13:23 ... gost

      Oh, ko bi Lendavčani le vedeli tudi kaj drugo kot kritizirati in širiti laži svojih 'zanesljivih' virov. ;)

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2014 ob 16:52 muki gost

      Zakaj se to dogaja vsi vi piškurini zakaj to počnete ha jojoj nimate pojma o tem a bluzite mi diklehaze vredi .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.05.2014 ob 17:52 organizator gost

      Namera je bila dobra...in še vedno je. Denar se bo pa pretakal samo v eno smer: pokriti stroške, preostanek pa nameniti dobrodelnosti. Res ga ne bo veliko, vendar ga poklanjamo iz srca. Vsi, ki smo delali, smo darovali svoj čas in delo in za to ne pričakujemo ničesar, le lastno zadovoljstvo, da smo naredili nekaj dobrega. Nekaterim pa je zadovoljstvo vedno samo to, da vse skritizirajo... Hvala vam za te negativizme...zaradi njih bomo samo še boljši in močnejši. Vsem, ki ste nas podprli tako ali drugače pa še enkrat hvala; velja tudi za Pomurec.com :)

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.05.2014 ob 6:28 ultras gost

      Ei madzari kak ste smesni viiiiii

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.05.2014 ob 8:51 Peti gost

      Jaz sem glaven mutibarič v Lendavi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.05.2014 ob 7:50 gost gost gost

      V lendavi pa v okolici nucate kaj drujgo kak takše prireditve. Predvsem več pameti, pa menje zagrizenosti, vi že vete kakše. Kda več nete geto kakršnega ste si sami napravili te de tudi za vaš boukše. Geto ste pa v vseh pogledih, še najbole v šolstvu- žalost in sramota. Lahko je izvajati pravice na plečih drugih in se še šopiriti. Valjda ne več dolgo!!!!!!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.05.2014 ob 15:38 xx gost

      Če že res mislite, da vse gre le v "eno smer" in sicer, v žep od "ta glavnih" potem pa sami ustanovite društvo, začnite prirejat razne festivale, ukvarjat se z papirologijo in še marsikatero stvar pa bo denar tudi vam šel samo v eno smer v "vaš" žep... Ljudje, ki v življenju niste organizirali jebenega rojstnega dneva tu bluzite o pranju denarja... Prosim vas lepo, dajte vi vsaj 1 takšen dogodek vi organizirat, mogoče boste po tem malo bolj cenili trud in čas, ki je vložen v to...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.05.2014 ob 8:32 gost opazovalec gost

      Gost We serve, čestitam za zapisano. Če bi jih v lendavskem koncu več mislilo s svojo glavo bi bilo za vse boljše.Zdaj pa so v ospredju taki, ti se kitijo s tujim perjem. Ja, ni lepo živeti s takimi, pa pustimo floskule in fraze o sožitju. Če nisi z nami si proti.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.