https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na slavnostni seji na Bistrici podelili priznanja najboljšim likovnikom in literatom

Srednja Bistrica, 10.05.2014 ob 12:00  

Ob 5. občinskem prazniku Občine Črenšovci je včeraj potekala slavnostna seja, na kateri so podelili nagrade najboljšim literarnim in likovnim izdelkom.


Zbrane člane občinskega sveta in ostale prisotne je nagovoril župan Anton Törnar, ki je pojasnil, da Občina Črenšovci praznuje svoj praznik 8. maja, s čimer obeležujejo obletnico datumskih zapisov, ko so bili prvič omenjeni kraji iz občine. Kot je pojasnil župan, ti zapisi izvirajo iz leta 1322. V svojem pozdravnem nagovoru je zbrane spomnil tudi, da se v tekočem letu v občini Črenšovci nahajajo v največjem investicijskem ciklusu v vsej zgodovini občine, k čemur velik delež prispeva izgradnja vodovoda.

V sklopu natečaja Odprimo okna in vrata na strežaj so včeraj podelili nagrade najbolje ocenjenim likovnim in literarnim prispevkom, ki so jih ustvarjali otroci iz vrtcev in šolarji. V literarnem natečaju je sodelovalo 20 prispevkov šolarjev v dveh starostnih kategorijah, medtem ko so na likovnem natečaju vključili tudi mlajše otroke, ki so tekmovali v štirih starostnih katogorijah. Avtorji najboljših treh prispevkov iz vsake kategorije so na včerajšnji seji prejeli priznaja in nagrade, obiskovalci pa so si lahko ogledali razstavo vseh izdelkov, ki so prispeli na natečaj.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija