https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mlade umetnice Gornje Radgone ustvarjale v sobotnem dopoldnevu

Gornja Radgona, 11.05.2014 ob 7:30  

Mlade umetnice so  izkoristile mirno sobotno radgonsko jutro za  igro in izobraževanje.


V sobotnem dopoldnevu je potekala likovna delavnica pred knjižnico Gornje Radgone. Pod mentorstvom Saše Bezjak so mlade ustvarjalke risale z ogljem in akvarelnimi barvami na  metrsko polo papirja. Ustvarjanje ob toplem in sončnem dnevu umetnicam ni šlo slabo od rok. Med izbrano temo so prevladovali obrisi rok, telesa, ter natančno izrisovanje oči. Nekoliko obsežnejše delo so članice posvetile portretiranju mentorice.

 

Nove tehnike umetnosti so sobotne umetnice spoznale pri uporabi nitro sprejev, pri katerih so soustvarile abstraktno sliko, mešano z veliko barv. Podobna delavnica se bo izvedla čez 14 dni, pri čemer se bo v primeru lepega dneva na trgu ponovno ustvarjala umetnost s pomočjo akvarelnih barv, oglja ter nitro sprejev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.