https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zlati znak letos za medicinsko sestro iz murskosoboške bolnišnice

12.05.2014 ob 9:00  

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov vsako leto podeljuje priznanje Zlati znak posamezniku ali skupini za dosežke in pomembne prispevke na področju zdravstvene in babiške nege. Letos je priznanje prejela Metka Lipič Baligač, dipl.m.s., mag. zdr. nege, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota.


Komisija je ob podeljevanju Zlatega znaka sledila naslednjim kriterijem: uspešno strokovno delo na področju zdravstvene in babiške nege, kakovostno in učinkovito organizacijsko delo v dejavnosti zdravstvene in babiške nege, prispevek k uspešnemu uresničevanju programov zdravstvene in babiške nege in zdravstvenega varstva, prispevek k humanizaciji odnosov med uporabniki in izvajalci, prizadevanja ter uspehi pri doseganju ciljev, uresničevanju ter uveljavljanju nalog Zbornice – Zveze, prispevek k izboljšanju zdravstvenega stanja prebivalstva ter raziskovalno oz drugo pomembno publicistično delo.

Metka Lipič Baligač v svoji poslovni karieri ves čas sledi načelom strokovnosti in znanja. Rezultat njenega prizadevanja je pridobitev mednarodnega standarda NIAHO- DIAS v letu 2010. Odlične reference s strani ameriških presojevalcev to potrjujejo, njihov proces zdravstvene nege pa je ocenjen kot eden najboljših primerov dobre prakse. Ob prevzemu vodstvenega položaja se je srečala z mnogimi organizacijskimi izzivi, kot je pridobivanje in izobraževanje kadrov. S prevzemom najvišjega vodstvenega položaja je svoje delo nadaljevala in se še bolj posvečala zagotavljanju kadrov v zdravstveni negi. Ves čas spodbuja in podpira aktivno sodelovanje vseh zaposlenih s področja zdravstvene nege na seminarjih, sekcijah in simpozijih, tako v domovini kot tudi v tujini. Bila je pobudnica izobraževanja s področja uporabe posebnih varovalnih ukrepov, higiene rok, imenovala je tudi novo delovno skupino za preprečevanje padcev bolnikov. V praksi zdravstvene nege je odstranila vso dokumentacijo iz bolniške sobe in uvedla tako imenovane vozičke za shranjevanje dokumentacije. V bolnišnici se zavzema za timsko delo, za dobre medsebojne odnose in dobro komunikacijo med vsemi poklicnimi skupinami in sodelavci.

Kot mentorica številnim pripravnikom uspešno prenaša svoja znanja na mlade sodelavce. Trenutno s področja internistične zdravstvene nege predava na Alma Mater Europaea Evropskem Centru Maribor. Aktivno je sodelovala v projektu CINDI, katerega namen je zdravstveno vzgojno delo na področju obvladovanja dejavnikov tveganja za kronične nenalezljive bolezni, ki je potekal v Pomurju. Ves čas aktivno sodeluje pri promociji zdravja in zdravstveni vzgoji na vseh področjih delovanja medicinskih sester.

Kot organizacijski vodja je skupaj s Srednjo zdravstveno šolo in z Društvom upokojencev Murska Sobota sodelovala pri projektu vzpostavitve prostovoljstva v bolnišnici. V času njenega mandata je bolnišnica uspešno zaključila Pilotni projekt izvajanja paliativne oskrbe v ljubljanski, gorenjski in pomurski regiji, ki ga je izvajalo Ministrstvo za zdravje. V bolnišnici se ves čas zavzema za vključitev Hospica in paliativne oskrbe. Z izrednim socialnim čutom za človeka v stiski je vrsto let organizirala humanitarno pomoč mladim v skupnosti Cenacolo v Škocjanu na Dolenjskem.

Je članica odbora Sekcije medicinskih sester v managementu. Vrsto let je aktivno sodelovala na različnih seminarjih v organizaciji domačega stanovskega strokovnega društva. Zavzema se za večjo in aktivnejšo udeležbo zaposlenih s področja zdravstvene nege. Kot vodja se ves čas zavzema za zmanjševanje centralizacije zdravstvene nege in aktivno vključuje svoje sodelavke v delovne skupine pri Zbornici – Zvezi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2014 ob 13:34 Melita gost

      Česitam!

      69 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2014 ob 13:39 Gost3 gost

      Neverjetno! ZELO RAD VEDEL KAKŠNI SO KRITERIJI ZA TO PRIZNANJE.

      12 65 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2014 ob 19:17 medicinska sestra gost

        Gost3 , prečitaj si kriterije na spletni strani Zbornice Zveze. boš videl, kako so visoki!

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2014 ob 13:43 sodelavec gost

      ČESTITAM !!! Prava nagrada , v prave strokovne roke !! Vprašajte sodelavke !!! Zelo priljubljena , šarmantna in seksi ženska !!! Prava BELTINČARKA !!!

      74 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2014 ob 14:35 MWDICINSKA SESTRA gost

      GOST3, TUDI JAZ SEM DOBILA ZLATI ZNAK PRED LETI. ZATO VEM, DA SO ZELO STROGI KRITERIJI IN MORAŠ BITI RES USPEŠEN NA SVOJEM PODROČJU, DA TO PRIZNANJE DOBIŠ. USPEŠNO STROKOVNO DELO, ORGANIZACIJSKO IN VODSTVENSPOŠTOVANI GOST3, BI VERJETNO TO NITI NE SPRAŠEVAL. JAZ NE DELAM V BOLNIŠNICI, A MEDNARODNI PRESOJEVALVCI, KI SO RES NEODVISNI SO PRED ČASOM OCENILI ZDRAVSTVENO NEGO POD VOSTVOM GOSPE LIPIČ KOT NAJBOLJŠO MED SLOVENSKIMI BOLNIŠNICAMI. NAM NI TO LEPO, NAM POMURCEV, DA IMAMO NEKAJ DOBREGA, NISMO PONOSNI? ČESTITKE GOSPA METKA IN NE IZGUBITE VOLJE IN ENEGRIJE!!

      59 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.05.2014 ob 14:37 SNEŽANA gost

      Čestitam iskreno!

      33 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. humani
      12.05.2014 ob 14:37 humani

      te znak je takak rdeča knjiga za časa partije

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.05.2014 ob 14:41 ms gost

      Ka pa mujckrbal nede nič dobil ? Zdaj de Lipičova pa odla z zdignjenov glavov .Za koj ne ocejnijo tistij sester kere delajo z bolniki ? Lipičova je v pisarni una ne dela sobote,praznike ,nedelje in ponoči .Zelo zmotno ocenjevanje

      19 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.05.2014 ob 14:48 zaposleni zt gost

      spoštovana glavna sestra metka! iskreno vam čestitam in se zahvaljujem, da se borite za nas. brez vas bi nam bilo veliko bolj težko. veselimo se z vami

      37 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.05.2014 ob 14:52 zaposleni interni oddelek gost

      te ki sprašuje za kriterije naj prebere zgoraj. tudi zaposleni smo predlagali našo glavno sestro za priznanje, ker si ga zasluži!!! pa mogoče tisti, ki ne vejte kak je v bolnišnici ne blatite, ker je zelo težko in se veselimo vsakega uspeha!!

      24 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.05.2014 ob 14:56 zaposleni interni oddelek gost

      tisti, ki sprašuje po kriterijih naj zgoraj prebere. tudi mi sodelavci smo predlagali našo glavno sestro za priznanje, ker si ga re zasluži. in smo ponosni na njo. tisti, ki pa ne dala v bolnici prosimo, naj ne blati, ker ne ve, da je res dostikrat težko in da zato veselimo uspehov

      23 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.05.2014 ob 14:59 XY gost

      Pohvalno...sicer pa sramotni komentarji nekaterih. To vašo faušarijo preusmerite raje v kaj produktivnega, pametnega, pozitivnega.

      43 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.05.2014 ob 15:09 teja gost

      spoštovana metka, iskrene čestitke, veselimo se s teboj!

      31 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.05.2014 ob 15:13 ERNA gost

      SPOŠTOVANA KOLEGICA! ISKRENE ČESTITKE! ZLATI ZNAK JE ŠEL V PRAVE ROKE!

      34 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.05.2014 ob 15:16 ZDRAVSTVENI DOM gost

      Še čestitke in Zdravstvenega doma!!!

      31 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.05.2014 ob 16:04 kil gost

      Pazite ka se komi glede čestitanja ne odpela .Cejnim tiste sestre kere delajo ponoči ,podnevi ,petek svetek in z hudo bolnimi bolniki

      23 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      13.05.2014 ob 17:10 trzu gost

      Če Lipičova tak dobra pa ima kakšnen vpliv in besedo po tem se naj zavzema ka se razbremenijo medicinske sestre ne pa da delajo kot sužnje in trpijo .Ne vem z čem si je prislužila to nagrado .Nikaj ne pijše če de na račun toga v Beltinskon parki veselica

      5 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.05.2014 ob 17:50 gost- bolnica gost

      Lipičova je bila edina ka si je vupala povedati za televizijo RTV KA JE SESTER PREMALO. Prečitajte na spletni strani RTV, še je članek gor. S še eno sestro s kirurgije sta v prispevku. Tudi zato je dobila to priznanje.

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      13.05.2014 ob 19:40 trzu gost

      Joj pozabo san ka je Lipičova iz Beltinec markastoga .

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.05.2014 ob 8:46 hu gost

      replika bolnica ........ ka je pa te kaj žmetno povedati na TV ji ?povejš lejko samo te nišče ne upoštejvle

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.