https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Beltinci: Jožef Erjavec imenovan za nadomestnega člana občinskega sveta

Beltinci, 12.05.2014 ob 11:00  

Občinski svet Občine Beltinci je na 30. redni seji potrdil mandat nadomestnemu članu občinskega sveta Jožefu Erjavcu. Soglasni so bili glede letnega programa športa, podelitev priznanj, letnega poročila Zavoda za turizem in kulturo Beltinci ter letnega poročila poslovanja Komune Beltinci. Obravnavali so še zaključni račun proračuna za leto 2013 in Elaborat Saubermacher & Komunala o oblikovanju cene za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov.


Jožef Erjavec iz Lipovec je bil imenoval za nadomestnega člana in predsednika Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, za nadomestnega člana Odbora za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami ter za nadomestnega člana Komisije za romska vprašanja.

V letu 2013 ni bilo dodatnega zaposlovanja

Zaključni račun proračuna Občine Beltinci za leto 2013 sestavljajo splošni del, posebni del in realizacija načrta razvojnih programov. Skupni prihodki zaključnega računa proračuna Občine Beltinci za leto 2013 znašajo 8.834.143 evrov, skupni odhodki 9.262.665 evrov, primanjkljaj oz. presežek pa -428.522 evrov. Zadolževanje občine za preteklo leto je bilo predvideno v višini 700.000 evrov.

 

Občinski svet Občine Beltinci je potrdil nove cene zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov, ki ga opravlja podjetje Saubermacher & Komunala Murska Sobota. Za leto 2014 znaša zbiranje komunalnih odpadkov 0,12133 evra/kg, zbiranje bioloških odpadkov pa 0,06299 evra/kg.

Občinskemu svetu predstavljena razna letna poročila poslovanj za leto 2013

Letno poročilo Zavoda za turizem in kulturo Beltinci je predstavila direktorica Ela Horvat, kjer so podali tudi soglasje k Programu dela in finančnemu načrtu za leto 2014. Potrdili so tudi letno poročilo javnega komunalnega podjetja Komuna Beltinci, ki ga je predstavil direktor Jani Senica. Predstavljeno je bilo še letno poročilo Osnovne šole in Vrtca Beltinci, ki sta ga predstavili ravnateljica šole Mateja Horvat in ravnateljica vrtca Martina Vidonja.

Peter Šraj imenovan za častnega občana Občine Beltinci

V letu 2014 se priznanja Občine Beltinci podelijo Petru Šraju, kot častnemu občanu, Mariji Sreš, ki prejme plaketo občine in Društvu za napredek umetnosti Aquila Lipovci, ki prejme priznanje občine ob 20-letnici delovanja s področja umetnosti.

 

Za ukrepe v kmetijstvu in živilstvu 55.000 evrov

Občinski svet Občine Beltinci je podal soglasje tudi k Programu ukrepov za dodeljevanje finančnih spodbud za razvoj podjetništva in Programu ukrepov za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja. Predmet sofinanciranja so projekti oz. aktivnosti podjetij v okviru ukrepov spodbujanje: začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj; promocijskih aktivnosti podjetij; novih zaposlitev in samozaposlitev; prijav podjetij na mednarodne javne razpise; povezovanja podjetij; projektov inovacij. Za namene dodeljevanje finančnih spodbud je za razvoj podjetništva v Občini Beltinci predvidenih 40.000 evrov. V letošnjem proračunu so zagotovljena tudi sredstva za strukturne ukrepe v kmetijstvu in živilstvu, ki so v višini 55.000 evrov.

Za programe športa iz občinskega proračuna 66.000 evrov

Sredstva za sofinanciranje programov otrok, mladine in študentov znašajo 23.890 evrov, za sofinanciranje programov kakovostnega športa, vrhunskega športa, športne rekreacije in športa invalidov 20.750 evrov, za sofinanciranje športnih prireditev 6.750 evrov, za sofinanciranje razvojnih in strokovnih nalog v športu pa 6.610 evrov. Skupna višina sredstev občinskega proračuna za leto 2014, namenjena za programe športa znaša 66.000 evrov brez investicij.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2014 ob 13:18 jozo gost

      ALIJE POTREBNO NADOMESTITI Z NOVIM POSLANCEM ??? Erjavcu bi zdaj sejnine naj plačeval Zavec . On je odgovoren za nastalo situacijo in naj nosi posledice !!! Groza in strah kakšni politiki , da se sploh pozdraviti ne znajo !

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2014 ob 20:09 zagor gost

      ERJAVEC- VŽIVAL BI PENZIJO NEJ KA SE TAN TRGAŠ NAZADNJE PA KONČAŠ KAK ZAVEC-NA RAŽNJI...PREMISLI DOBRO...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2014 ob 22:18 gost gost

      Vsak kandidat, ki gre na volitve z namenom, da je izvoljen, mora računati na to, da ga pokličejo v primeru, ko njegov predhodnik odstopi, ali pa drugače ne more več nadaljevati potrjenega mandata kot svetnik, ali svetnica. Zatou ne strejlajte v prazno kak in kaj.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2014 ob 11:52 jozo gost

      A gost , tole pa resno nismo vedeli !!! dobro , da si nam ti sedaj tole zagonetko razvozlal . Tij samo računaj naprej kak kakši mandatnik .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2014 ob 7:18 križana gora gost

      Vraga je odstopleni Zavec boleni. To si je zmisla. Po interneti gor saki dan lima svoje komentare. Fifi pravi, da moreš gosta poznati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.