https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Učenci so v OŠ Veržej izvedli nočni projekt

Veržej, 13.05.2014 ob 12:00  

Učenje poteka znotraj šol običajno v dopoldanskem času. Učenci OŠ Veržej so tokrat to navado nekoliko spremenili. Ob spoznavanju Evrope, evrospkih navad in jezikov so prenočili kar v šoli.


Kot je pojasnila Maja Majer so učenci kombiniranega oddelka 1./2.a OŠ Veržej v petek, 9.5.2014, sodelovali pri razrednem projektu »Noč v šoli«. Najprej so učenci na preprost način spoznali značilnosti Evropske unije, njene članice, njihove zastave ter skupno evropsko himno Odo radosti. Mentorica in učenci, ki so letos sodelovali pri projektu Evropska vas, so predstavili državo Bolgarijo, njene značilnosti in ples. Povabljeni gosti so učence seznanili s pozdravi, nekaterimi besedami in preprostimi povedmi v ruskem, madžarskem in v srbskem jeziku.

Učenci so ob tem izpolnili knjižico in vadili novo naučene besede. Po večerji so se učenci odpravili ven in se preizkusili še v iskanju skritega zaklada. Sledile so priprave na spanje v šolski telovadnici in kmalu po prebrani pravljici so otroci zaspali. Zjutraj so se učenci zbudili s prvimi sončnimi žarki in tudi samopostrežni zajtrk je bil nekaj drugačnega. Polni novih znanj in izkušenj so se učenci odpravili domov v spremstvu staršev.

FOTO: Klavdija Krajnc

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.