https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje otroških folklornih skupin v Lendavi

Lendava, 16.05.2014 ob 7:30  

V četrtek, 15. maja so se v popoldanskih urah v Gledališki in koncertni dvorani Lendava zbrale otroške folklorne skupine, kjer so tudi najmlajši dokazali, da z veseljem in voljo še naprej prenašajo tradicije svojih prednikov.

 

V Lendavi so sinoči nastopile otroške folklorne skupine iz Pomurja in Štajera. Tako so nastopile otroška folklorna skupina vrtca Bistrica ter OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, folklorna skupina OŠ Veržej, otroška folklorna skupina Pikapolonice OŠ Pesnica, skupina OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova, folklorna skupina Veseli Mari II. OŠ Beltinci, skupina kulturno umetniškega društva Študent Maribor, skupina OŠ Janka Glažerja in vrtca Ruše, folklorna skupina kulturnega društva Prežihovci Maribor ter skupina KIS Lindau DOŠ I. Lendava. 

Izbor za regijsko srečanje so pripravili Nežka Lubej, dr. Bojan Knific, Tjaša Ferenc in Péter Molnár, soorganizator pa je bilo Folklorno društvo Prekmurje Lendava. Izvedbo srečanja je omogočil Zavod za kulturo in promocijo Lendava skupaj z sopomočjo Občine Lendava.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.