https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veter v Radgoni odkrival strehe in lomil drevesa

Gornja Radgona, 16.05.2014 ob 7:35  

V Gornji Radgoni je siloviti veter na  križišču med Mladinsko in cesto, ki pelje proti stadionu, prelomil 30-letno drevo. Razdejanje se je opazilo po širšem področju Radgone.

 

Po poročanju Agencije RS za okolje velja za celotno Pomurje oranžen alarm. Po zbiranju podatkov o morebitnih škodah, ki jih je povzročil veter v Gornji Radgoni, smo bili priča dramatičnemu dogodku, ko se je drevo prelomilo in po poročanju očividca, za malo zgrešilo takrat mimo vozeči avto. Lokacijo, na katero je drevo padlo, smo pregledali ter ugotovili, da je drevo, ki se je prelomilo, imelo skrajno moker in trhel les. Prisoten občan nam je pojasnil, da so drevesa stara dobrih 30 let in bi bilo potrebno marsikatero odstraniti ter ga nadomestiti z novim.

Kot pomnimo je v letošnjem februarju žled polomil mnogo dreves po celotni  Sloveniji. Vendar so posledice opazne tudi sedaj, kajti drevesa, ki so se takrat obdržala, tokrat niso prenesla silovitega vetra. Da pa ni šlo za osamljen primer, se je kmalu izkazalo še na drugih področjih Gornje Radgone, kjer je bilo odlomljeno večje vejevje, izruvani prometni znaki ter prevrnjene stojnice na trgu Svobode pred radgonsko knjižnico.  Po poročanju PGD Gornje Radgone so obravnavali primer, ko je veter odtrgal pločevino, ki je pristala na strehi stanovanjskega bloka. Po napovedih bo pihal močan veter še v petek in bo proti večeru pojenjal.  Čez vikend se pričakujejo padavine in nekoliko se bo otoplilo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2014 ob 13:18 Gregor gost

      Naša občina? Cela Slovenija je bila opozorjena o silnem vetru, pri nas pa ne pospravijo stojnic na tržnici??? Imajo srečo, da jih ni odpihnilo v bljizne steklene površine. Preventiva je cenejša, kot pa strošski razbitiega stekla. V prihodnje za razmislek.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.