https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Pomurskem muzeju Murska Sobota na ogled razstava Moč gline

Murska Sobota, 18.05.2014 ob 10:15  

V počastitev mednarodnega dneva muzejev, ki se praznuje 18. maja, so v prostorih Pomurskega muzeja Murska Sobota priredili razstavo Moč gline iz otroških dlani. Za krajši kulturni program so poskrbeli učenci iz Osnovne šole Bogojina. O razstavi so spregovorili Metka Fujs, direktorica Pomurskega muzeja, Branko Kerman, muzejski svetovalec in Jože Gutman, mentor učencev iz Osnovne šole Bogojina.


Na otvoritvi razstave so bili predstavljeni izdelki kiparske delavnice, ki so jih izdelali učenci iz Osnovne šole Bogojina. 

"Na zbirki, ki je nastala, se je oblikovala neka nova ideja oz. ustvarjanje, kar je bil tudi namen našega sodelovanja z Osnovno šolo Bogojina. Povezava razstave naj bi bil prenos dediščine v novo sodobno življenje in ustvarjanje, ki se je tako rodilo na tej kiparski delavnici," je pojasnila Fujsova.

Po besedah Kermana, gre pri omenjeni razstavi za sodelovanje med Osnovno šolo Bogojina in Pomurskim muzejem. "Glina je božanski material, sami izdelki so zelo kvalitetni in tudi simbolično pomenljivi. Moč, ki jo daje glina, se zazna tudi v tej ustvarjalnosti," je dodal Kerman.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2014 ob 19:50 bogosvina gost

      božanski? pa ti si čohjen malo..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.