https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Šalovci: Oba Elaborata v ponovno obravnavo

Šalovci, 19.05.2014 ob 11:00  

Na 28. seji občinskega sveta občine Šalovci so v drugi obravnavi z nekaterimi spremembami, ki so nastale zaradi padlega nepremičninskega zakona, soglasno sprejeli Odlok o proračunu za leto 2014.


Oba Elaborata, prvi o oblikovanju cen za oskrbo s pitno vodo za l. 2014, drugi pa o oblikovanju cen za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode za l. 2014, za svetnike v predlagani obliki nista sprejemljiva, zato so ju poslali v obravnavo pristojnemu odboru do naslednje seje.

Na prejšnji seji se svetniki niso strinjali s formulacijo določenih členov, tako da je bila na tokratno sejo povabljena tudi upravljavka Odloka o občinskem prostorskem načrtu Alenka Šumak, ki je pojasnila nekatere bistvene razlike med razpršeno gradnjo in razpršeno poselitvijo. V občini Šalovci so posebna območja, definirana na gričevnatem delu KO Domanjševci, kjer ni možna gradnja stanovanjskih hiš. Prav tako se mora stavek »nova razpršena gradnja se ne dovoli« dodati nazaj v tozadevno točko, saj je drugače v nasprotju z zakonom. Po pojasnilih upravljavke in narejenih spremembah v Odloku je le-ta bil soglasno sprejet.

Na koncu je župan podal informacije s sestanka z Markom Drofenikom z Direktorata za regionalni razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.