https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tragedija v Dokležovju: Samomor med deložacijo iz hiše

Dokležovje, 01.12.2010 ob 12:18  

60-letnik iz Dokležovja se je obesil med poskusom deložacije iz hiše. 

Kaj se je dogajalo?

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so danes dopoldne v Dokležovju na podlagi predhodnega pisnega zaprosila zagotavljali pomoč (nudili asistenco) upravičencu (sodnemu izvršitelju).

Ker se oseba, kjer se je izvajalo uradno dejanje, ni odzivala na klice sodnega izvršitelja in ni odprla vhodnih vrat, je bil na podlagi odredbe sodišča opravljen  nasilni vstop v stanovanje. Ob vstopu v hišo so sodni izvršitelj in policisti zaznali močan vonj po plinu, zato so se iz hiše umaknili.

Policisti so takoj po prihodu iz hiše zaradi nevarnosti eksplozije plina kraj zavarovali in prepovedali gibanje oz. omejili dostop do kraja dogodka. 

OKC je na kraj napotil  strokovnjake distributerja električne energije, ki so zaradi nevarnosti eksplozije odklopili električno napetost (omrežje). Na kraj so prišli tudi gasilci, ki so po izklopu električnega omrežja vstopili v objekt. V objektu so odkrili dve plinski jeklenki, iz katerih je uhajal plin.

Jeklenki so zaprli in prostor prezračili, v istem prostoru pa na prižganem električnem grelniku našli tudi petlitrski kanister, ki se je zaradi temperature stalil. Vnetljiva snov (bencin) je stekla po štedilniku in prostoru, a do eksplozije kljub iztekanju vnetljive tekočine ni prišlo.

Policisti so po vstopu v objekt ugotovili, da je oseba, pri kateri je sodni izvršitelj opravljal uradno dejanje, storila samomor z obešanjem.

Na kraj je prišel tudi zdravnik, ki na truplu ni našel nobenih znakov nasilne smrti. Odredil je tudi medicinsko obdukcijo.

Pri obravnavanju dogodka ni bil nihče telesno poškodovan. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lokalec
      01.12.2010 ob 13:24 lokalec

      Vi bar objavite slike "ekskluzivci" iz Sobotainfo vas povzemajo pa kradnejo naslove. Saka jin čast.Sicer pa tragedija brez primere.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. secufin
      01.12.2010 ob 15:55 secufin

      čestitan roki pravice! tak se vsaj rešijo še kakšoga sodnoga postopka! ali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Odranski
      01.12.2010 ob 16:17 Odranski

      to zdaj mamo naše luknje v sistemi, v realnosti se končajo tak banalno, žalostno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. alex
      01.12.2010 ob 16:27 alex

      Dobro zdaj pitanje, ka je bilo ali pri takih selitvah je vedno riziko ka se lahko kaj zgodi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. vinci
      02.12.2010 ob 13:12 vinci

      Katastrofa, za sak slučaj je bil še bencin, pa plin.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. sodna
      03.12.2010 ob 8:30 sodna

      SPLOH NI ČUDNO, DA JE DO TAKE TRAGEDIJE PRIŠLO, SAJ JE SODIL RAZVPITI CASAR. CASAR IMA ŽE OGROMNO SRANJA ZA SABO. POLEG TEGA ŽE TRI ZNANE PODKUPNINE-TO VEMO ŽE MNOGI, ŽAL PA GA NIHČE NI OBSODIL ZA TO. ALI NI ČUDNO, DA SE SODNIK SPUŠČA V TAKE POSLE? KAKO JE LAHKO POKOJNI BIL OBSOJEN ZA KLEVETANJE SODNIKA CASARJA, ČE PA JE SVOBODA GOVORA, POLEG TEGA PA JE BIL P0OKOJNI PREPRIČAN V SVOJ PRAV-KAR JE TUDI RESNICA. SVOJCI POKOJNEGA BI MORALI SEDAJ SAMI OBSODITI CASARJA. VEMO TUDI, KAKŠNO SVINJARIJO JE NAREDILSODNIK CASAR SVOJI SOSEDI V BOGOJINI. ŽALOSTNO, ŠE IZTOŽIL JO JE, RAVNO TAKO, KAKOR POKOJNEGA IZ DOKLEŽOVJA. ČUDNO, DA JE PREDSEDNIK SODIŠČA PALATIN ŽE PRED LETI OBLJUBLJAL, DA GA BO VRGEL IZ SODIŠČA, TA STARA SRAMOTA PA SE ŠE VEDNO POTIKA P O MURSKOSOBOŠKEM SODIŠČU. PRED LETI JE PONAREJAL TUDI DELAVSKO KNJIŽICO SVOJE ŽENE, KATERI JE TUDI POLOMIL ROKO IN JO VEČKRAT PRETEPEL, POTEM PA STA ZA NJEGOVO DEJANJE PRIJAVILA SVOJO SOSEDO.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. sodna
      03.12.2010 ob 11:18 sodna

      Ker je Murska Sobota majhen kraj in se vsi med sabo poznajo, je murskosoboško sodišče pravi kraj oz. naslov za skorumpirano gadjo zalego. Ne iščite pravice na tem sodišču!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. sodna
      03.12.2010 ob 11:25 sodna

      pred 28 leti je bil predsednik sodišča Štefan Tot, ki je že takrat odvzel točke pri plači sodniku Jožku Casarju zaradi hude pristranskosti oz podkupljenosti. To je bil pravdni postopek med dvema ženskama iz okolice Murske Sobote. Takrat se je sodniku dalo še na prste stopit, danes pa so zaščiteni kot kočevski medvedje. Ta zakon je potrebno spremeniti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. butec
      06.12.2010 ob 15:25 butec

      sodna pazi ka casar to prečita pa te bo tožil tak ka čimprle računalnik z kerega si to poslala podari romom na pušči:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. sodna
      06.12.2010 ob 18:23 sodna

      Sklicujem se na svobodo govora, še bolj pa na resnico. Vsi bi morali tako razmišljati. Pod sodnim plaščem je le človek iz mesa in krvi. Brez dvoma obstajamo bolj pošteni ljudje in take obsojamo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.