https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kosci že 10. vihteli kose v Selu

Selo, 19.05.2014 ob 16:30  

V Selu pri romanski rotundi so ta konec tedna potekali že 10. Dnevi košnje in hkrati že 10. srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso, ki so se ga udeležile ekipe iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Slovaške, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške.


Zaradi slabega vremena so dvig zastav sodelujočih držav opravili šele v nedeljo, so pa zato v soboto izvedli tekmovanje v malem nogometu za pokal Sela in se zabavali na 10. Noči koscev s skupino Blue planet, ki se je zaradi slabega vremena tokrat odvijala v gasilskem domu. V nedeljo so razglasili rezultate, in sicer je prvo mesto zasedel KMN Motvarjevci, drugo mesto NK Rotunda Selo, tretje mesto KMN Prosenjakovci in četrto mesto KMN Domanjševci.

V košnji trave so tekmovali v naslednjih kategorijah: pionirji, veterani, strižna kosilnica, članice, člani ter ekipno. V kategoriji pionirji je zmagal Danilo Kecman iz BiH, drugi je bil Martin Nemet, tretji pa Luka Kuhar. V kategoriji veterani je zmagal Sreto Kecman, sledita pa mu Koloman Malačič in Franc Šiftar. V kategoriji košnja s strižno kosilnico je najboljši rezultat dosegel Primož Sukič, drugi je bil Pavel Prelic, tretji pa Bojan Nemet. Pri članicah je prvo mesto osvojila Verica Šiftar, druga je bila Marija Puhan, tretja pa Dušanka Panič. V kategoriji člani je prvo mesto osvojil Miloš Trkulja, drugi je bil Martin Makari, tretji pa Borut Bukovec. Ekipno je zmagala ekipa iz BiH, drugo in tretje mesto pa sta zavzeli ekipi iz Slovenije Selo in Bube 1. Kot je povedal eden od tekmovalcev, ni samo hitrost pomembna, temveč tudi kvaliteta.

V košnji se je tudi letos preizkusil župan Moravskih Toplic Alojz Glavač, razstavljalci pa so pripravili tudi demonstracije raznih strojev in kosilnic.

Dogajanje so s svojim nastopom popestrili Kulturno-umjetnička udruga Zasadbreg iz Hrvaške, KUD Tišina »Cvetje v jeseni«, KD Jozsef Attila iz Motvarjevcev ter »Frajle« PGD Selo.

Zaradi izrednih razmer doma so svoje sodelovanje odpovedale ekipe iz Romunije, Srbije in Črne Gore.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.