https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladi Pomurci so se učili, kako pripraviti dobre projekte

Murska Sobota, 23.05.2014 ob 9:00  

Mladi Pomurci so se v Murski Soboti tokrat učili, kako izvajati projektno delo in voditi projekte.

V okviru projekta LAMAPROM – Razvoj trga dela na slovensko-madžarskem obmejnem območju, je v organizaciji Regionalne razvojne agencije Mura v prostorih Kluba PAC v Murski Soboti, v četrtek, 22. maja 2014, potekal še seminar z naslovom Projektno delo in vodenje projektov, kateremu se je pridružilo skupaj 18 diplomantov in študentov iz Pomurja. V uvodu je nekaj osnovnih informacij o programih v novem programskem obdobju 2014 – 2020 v okviru EU predstavila mag. Nataša Lorber iz podjetja SUN Gornja Radgona d.o.o. Udeležencem so bili predstavljeni dejavniki za uspešno pripravo in izvedbo projektov. Glede na dejstvo, da je za vsak dober projekt potrebno znati pripraviti logičen okvir, so se z njegovo vsebino seznanili udeleženci, katerim je bila podana tudi vertikalna in horizontalna logika projektov.

V nadaljevanju se je udeležencem predstavila tudi mag. Mojca Breščak iz RC M. Sobota, katera je poskušala poudariti dolgoletne izkušnje pri pripravah projektov in velik poudarek je podala na težave, s katerimi se je v svojem dosedanjem delu srečala. Da je priprava projektov zahtevna, pa so spoznali sami udeleženci, saj so poskušali v skupini postaviti temelje za projekte mladih v prihodnje. Mladim v Pomurju res ne manjka idej in morda s skupnimi močmi v prihodnje nastane nov projekt. V okviru projekta LAMAPROM je bil to tretji in zadnji seminar, v nadaljevanju  projekta bo izvedenih še nekaj dogodkov, eden izmed takih je okrogla miza, ki bo organizirana 3. junija in na kateri bodo predstavljeni program Jamstvo za mlade, aktualne informacije o trgu dela in programi aktivne politike zaposlovanja ter projekt Podjetno v svet podjetništva s predstavitvijo dobre prakse. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.