https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi na ljutomerskem Glavnem trgu maturanti zaplesali četvorko

Ljutomer, 24.05.2014 ob 7:00  

Kot po vsej Sloveniji, se je tudi v največjem prleškem mestu, Ljutomeru izvajala četvorka, pri kateri je okoli 200 dijakov plesalo, žvižgalo in ploskalo.

 

V Ljutomeru je kot vsako leto potekala četvorka, ki so jo plesali dijaki Gimnazije Franca Miklošiča. Dijaki so se zbrali na Glavnem trgu dobre pol ure pred uradnim pričetkom. Po poročanju organizatorja je bilo prisotnih 200 dijakov. Pred uradnim pričetkom četvorke, natančno ob poldnevu, so dijaki nekoliko še obnovili znanje plesa. Ljutomerska županja mag. Olga Karba je namenila nekaj spodbudnih besed dijakom, ki bodo kmalu zamenjali srednješolske klopi za bolj zahtevne na fakultetah.

Županja je na pomemben dijaški dan na šaljiv način sporočila slabo in dobro novico. Kot slabo je navedla dejstvo, da zapuščajo gimnazijo, ki je na seznamu najuspešnejših šol v Sloveniji in  ki so jo obiskovali 4 leta in v njej osvojili znanje. In dobro novico, da se bodo ponosno spominjali tega časa.  Gimnazija Franca Miklošiča se je uvrstila na seznamu vseh 178 slovenskih srednjih šol na zavidljivo 5. mesto. Po spodbudnem govoru županje so dijaki zaplesali v ritmu četvorke ter z značilnim maturantskim žvižganjem piščalk med in po plesu sporočali javnosti, da je to njihov dan.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.