https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Likovna razstava Jaz, Leonardo v Dosorju

Radenci, 29.05.2014 ob 0:00  

V Domu starejših občanov Dosor so bila razstavljena dela slikarjev, ki so se v celoti približala in poenotila  z velikim umetnikom Leonardom Da Vinchijem

 

V Domu za starejše občane, Dosor je potekala slikarska razstava z imenom »Jaz, Leonardo«.  Ob pregledu razstavljenih del je obiskovalec z lahkoto zaznal tipične poteze, ki so bile značilne za likovnega velikana Leonarda Da Vinchija. Ob klasični glasbi, zaigrani na pianino ter kostumu grajske dame Marije Anne Kmet, so obiskovalci podoživljali delček časa, v katerem je živel likovni velikan. Umetnik je bil že v preteklosti sinonim pionirjev, kajti veljal je za veleum, ne samo v umetnosti, pač pa tudi v študiju mehanike, fizike in matematike. Med znana Leonardova dela uvrščamo Mono Liso, Zadnjo večerjo, Ledo z labodom in mnoge druge.

Prva mednarodna slikarska kolonija z naslovom »Jaz, Leonardo«, je bila izvedena od 6. do 8. decembra leta 2013 na Ptuju. Vodja zavoda Zarum, Marija Anna Kmet in lastnik gradu Fala, Maksimiljan M. Slavič sta povabila enajst umetnic in umetnikov k ustvarjanju po miselnosti , načinu dela in tehniki po Leonardu Da Vinchiju. V takratni delavnici, ki se je nahajala v 500 let stari kleti, so umetniki ustvarjali dela v skladu s projektom »Jaz, Leonardo«. Prav ta dela so razstavljena v Domu starejših občanov. Dela so ustvarjali Tatjana Mijatović, Lojze Kalinšek, Robert Jurak, Ivana Andrić Todić, Andreja Repnik, Janja Blažona, Andrej Okreša, Marjana Kmet, Branko Počkar, Predrag Szilvassy in Tina Mirošič.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.