https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi v Gornji Radgoni pokazali, kaj zmorejo

Gornja Radgona, 26.05.2014 ob 8:15  

V spomin na dan mladosti in pomen mladih v Sloveniji, je bila v Gornji Radgoni organizirana "Mladinska Tržnica", na kateri so potekale različne dejavnosti

 

V soboto, dan pred uradnim praznikom mladih, so radgonski klubi združili moči ter na celotnem prostoru pred Mladinskim centrom Gornje Radgone postavili tako imenovano »Mladinsko tržnico«. Morda se je komu zdelo, da gre za majhen dogodek, vendar so se oči mimoidočih zaustavljale pri članih X-kluba, ki so na ozki napeti elastiki, imenovani  "Slacklline" poskakovali skoraj 2 metra nad tlemi ter s salto pristajali na travnati podlagi. Na Mladinski tržnici so sodelovali že omenjeni X-klub Gornje Radgone, Združenje katoliških skavtov in skavtinj Gornje Radgone, študentski mladinski klub Klinka in Mladinsko društvo Vitezi Negova.

Stojnice so ponujale od osnovnih orodij, ki jih društva uporabljajo, do osnovnih informacij o klubih. Obiskovalci so lahko uživali ob pečenih palačinkah, ki  jih je ponujalo mladinsko društvo Vitezi Negova ali ob čevapčičih s stojnice Klinke.  Člani X-kluba so vabili obiskovalce na pohod čez elastiko, seveda ob pomoči mentorjev. Skavti Gornje Radgone so nudili ob splošnih informacijah, navedenih na plakatih o skavtih v Sloveniji, še sodelovanje pod šotorskim krilom ob petju značilnih skavtskih pesmih s spremljavo kitare ter preskus v lokostrelstvu. Popoldanska simulacija društev  je dejansko prikazala velike aktivnosti znotraj radgonske občine. Že dobro poznani pregovor pravi, da "Na mladih svet stoji" in prav to so člani štirih klubov dokazali, da obstaja ideja, perspektiva in želja po tem, da se jih opazi. Za strokovno razlago ter za predstavitev smo povprašali predsednika Mladinskega sveta, Simona Vrbaniča, ki je podrobneje obrazložil sodelovanje že omenjenih klubov:


"Mladinski svet Gornja Radgona v tednu dneva mladosti, obeležuje spomin na praznik mladih z organizacijo prve mladinske tržnice v Občini Gornja Radgona. Namen dogodka je širši javnosti predstaviti delovanje krovne mladinske organizacije in njenih organizacij članic, Mladinskega društva Vitez Negova, X-kluba Gornja Radgona, Združenja katoliških skavtov in skavtinj, steg 1 Gornja Radgona in Študentsko mladinskega kluba Klinka. Osebno pa se mi zdi pomembno, da se mladi na takšnih dogodkih družijo, zabavajo in spoznavajo različne projektne aktivnosti, ki jih društva izvajajo za svoje člane in druge mlade v občini. Vsi skupaj si želimo, da bo mladinska tržnica postala tradicionalen dogodek mladih in da se nam v prihodnje pridružijo še druge mladinske organizacije, ki trenutno še niso vključene v mladinski svet."


V zagovor nam je Simon pojasnil, da Mladinski svet v Radgoni deluje šele četrto leto in da se vsi skupaj s članicami trudijo, da mladim ponudimo čim več raznolikih vsebin na mladinskem področju.

"Z otvoritvijo Mladinskega Centra Gornja Radgona smo pridobili prostore za mlade, ki so bili nujno potrebno za kvalitetno izvajanje mladinskih projektov in aktivnostih za mlade. Naslednji korak, ki ga načrtujemo je priprava lokalne strategije za mlade na ključnih področjih, ki bo dolgoročno izboljšala položaj mladih v naši občini. Vsi se močno trudimo, da bi mladi dogodke kot je današnji opazili. Predvsem pa je pomembno, da prenašamo svoje znanje na mlade in tako naslednjim rodovom zagotovimo mladinsko učno izkušnjo in možnost aktivnega vključevanje v družbo. Občina Gornje Radgone nas pri našem delovanju podpira. Z vsemi predstavniki občine, ki so odgovorni za mlade dobro sodelujemo in si želimo, da bi tako dobro sodelovali še naprej," je Simon Vrbanič pojasnil v krajšem intervjuju.

Več fotografoj v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.