https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bratončan Janez Koren kosil ob Bodenskem jezeru

28.05.2014 ob 13:30  

Janez Koren iz Bratonec se je prejšnjo soboto udeležil mednarodne tekme v košnji z ročno koso v zahodni Avstriji ob Bodenskem jezeru, ki ga je organizirala podeželska mladina pokrajine Voralberg. Slovenci so dokazali, da so še kako spretni s koso, saj so dosegli osem uvrstitev na stopničke oziroma tretjino vseh.

Tekmovanja, ki se je odvijalo na obsežnem travniku v  mestecu Alberschwende na nadmorski višini okrog 800 metrov, so se udeležili tekmovalci iz Avstrije, Švice, Nemčije in Slovenije. Tekmovalo se je v več kategorijah in disciplinah, Slovenci pa so dosegli lep uspeh. Od štiriindvajsetih možnih uvrstitev na stopničke so se tekmovalci Društva koscev in kosic Slovenije nanje povzpeli kar osemkrat. Dvakrat tudi Janez Koren iz  Bratonec, tudi član omenjenega društva in član Turističnega društva iz Bratonec.

Bratončan je v članski kategoriji s koso 90 cm med tridesetimi tekmovalci zasedel tretje mesto. Isti uspeh mu je uspel tudi v kategoriji štafete special, kjer je tekmoval skupaj z večkratnima državnima prvakoma Slovenije Tomažem Oblak in Janezom Jezeršek. Kosili so z neomejeno koso dolžine 130 centimetrov, širina parcele je bila 2 metra, dolžina pa 45 metrov. Vsak od trojice je moral pokositi 15 metrov, v konkurenci štirinajstih ekip pa sta pred slovensko ekipo bili ekipi iz Švice in Avstrije.

Bratončan Koren se je za udeležbo na tem tekmovanju se je odločil zadnji trenutek, saj je istočasno potekalo tudi tekmovanje v Selu na Goričkem, Tam bi moral nastopiti že desetič, a jubilejnega nastopa ni dočakal, saj mu kot pravi organizacijski odbor prireditve ni uspel zagotoviti parcele, kljub predhodni rezervaciji in celotedenskemu moledovanju.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2014 ob 14:08 goričanec gost

      " Bodonskem jezeru" Kje je v Bodonci jezero?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2014 ob 16:04 gost

      prej bi morali javiti na Facebooku,te bi prisli navijat.ima nas dosta prekmurcev v Vorarlbergu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.