https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Modni dogodek na gradu Grad

Grad, 30.05.2014 ob 15:00  

Na gradu Grad, ki naj bi imel toliko sob kot ima leto dni, je potekala modna predstavitev kreacij študentov Fakultete za strojništvo, katedre za tekstilne materiale in oblikovanje, iz Maribora in Fakultete za dizajn, katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, iz Trzina, ki so jih izdelali pod mentorstvom Sonje Šterman.


Študentje so iskali odgovor na vprašanje, kakšna je primerna obleka za delavce v kulturnih ustanovah, kjer se ukvarjajo z ohranjanjem kulturne in naravne dediščine. S svojimi kreacijami so morali tudi odgovoriti na vprašanja, ali obleka škodi zdravju in ali po uporabi razpade, torej je okolju prijazna? Ali bi jo lahko »pridelali«, oblikovali in naredili sami (torej samooskrbno)?

Tako so pod mentorstvom Sonje Šterman za štiri središča Rokodelske akademije (grad Grad, Pomurski muzej Murska Sobota, Pomelaj Mala Polana, Center Duo Veržej) kreirali in izdelali oblačila, primerna za vsakdanjik zaposlenih, in pa, kar je mogoče še najbolj pomembno, vsa oblačila so bila narejena iz naravnih materialov in so dihala.

Kreacije so predstavili modeli Tadeje Ternar, ocenjevala pa jih je komisija v sestavi Jožice Brodarič in Biance Žvorc Morris, prav tako pa je tudi občinstvo imelo možnost izbrati svojo najboljšo kreacijo s pomočjo ankete, na kateri so lahko sproti ocenjevali vsak posamezni model.

Nagrado občinstva je prejela Nataša Recko, ki je kreirala delovna oblačila za center Duo v Veržeju.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.