https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Kučan piše Irglovi in od nje pričakuje opravičilo

Murska Sobota, 30.05.2014 ob 9:09  

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan se je s pismom predsednici preiskovalne komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Evi Irgl odzval na dogajanje na seji, ki je potekala 10. januarja.

 

Kučan od Irglove pričakuje, da bo preklicala »neresnične hude obtožbe na moj račun, ki jih je izrekla na seji 10. 1. 2014. Pobudnica referenduma o arhivskem gradivu, ki se je zavezala resnici o preteklosti, težko dopusti, da državnozborska komisija pod njenim vodstvom v sedanjosti služi lažem in manipulacijam. Pričakujem, da bo s preklicem svoje izjave seznanila tudi javnost«. 

Pismo Milana Kučana Evi Irgl objavljamo v celoti: 

»Spoštovana gospa Irgl, 

Verjamem, da ste kot preizkušena slovenska političarka sposobni priznati svojo napako in se zanjo tudi opravičiti. Resnicoljubnost je v politiki velika vrednota, resnicoljubnost politikov pa predpogoj za ugled politike kot celote med slovenskimi državljani.

Ne želim vas podučevati, saj se kot predsednica državnozborske komisije nedvomno sami zavedate, da imate drugačno odgovornost za verodostojnost javne besede, kot jo ima nek ljubiteljski zgodovinar, ki ste ga pritegnili k delu vaše Komisije. Pričakoval bi, da se boste soočili z njegovim politikantskim manipuliranjem z arhivskimi gradivi in ga zavrnili. Navsezadnje je zavajal Komisijo z vsakim posamičnim gradivom, ki sem ga pogledal,  ker ste me na osnovi njegovih gradiv vabili na sejo Komisije. Iz kompletov gradiv je izpustil cel magnetogram, pa strani s podatki o prejemnikih gradiv in spremne dopise, skratka dokumente, ki so vsebovali pomembne podatke o vsebinah, ki so vas zanimale. 

Na osnovi njegovih virov ste na seji Komisije 10.1.2014 dejali: »Dejstvo je, da je g. Milan Kučan takrat kot član CK ZKS bil nedvomno seznanjen s temi stvarmi, predvsem s strani g. Mužiča. Kolikor je znano iz arhivov RS oz. iz dokumentov, naj bi g. Mužič Kučanu takrat obširno poročal. In rezultat tega je, da je po končani tej seji bil 26-letni Stjepan Crnogorac likvidiran.« 

Verjamem, da ste si kot predsednica Komisije že uspeli razjasniti dokumente, ki sem vam jih dostavil in tako popravil manipulacijo vašega strokovnega sodelavca. Še vedno dopuščam možnost, da ste bili zavedeni in zdaj veste, da nobeno dejstvo in noben dokument ne potrjuje vaših navedenih trditev. Nasprotno, postavljajo jih na laž.  Zato pričakujem preklic vaše trditve.

Kot pobudnica referenduma o arhivskem gradivu, ki ji je na prvem mestu resnica o preteklosti, bi verjetno težko pristali na ugotovitev, da državnozborska komisija v sedanjosti  pod vašim vodstvom služi lažem in manipulacijam.  

Pričakujem tudi, da boste zaradi avtoritete Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, pa tudi Državnega zbora RS, s pogumnim preklicem svoje neresnične trditve seznanili tudi javnost. 

Zahvaljujem se vam za vabilo. Kot sem jasno povedal na seji Komisije, ki sem se je udeležil  dne 11. 3. 2014 z namenom, da vam osebno izročim manjkajočo stran v razposlanem arhivskem gradivu in vas opozorim na sramotne manipulacije, se sej Komisije ne bom udeleževal. Pričakujem pa, da boste v prihodnje pri delu Komisije z arhivskim gradivom onemogočali njegovo zlorabo, saj zloraba sprevrača resnico in jo prikriva, namesto da bi jo razkrivala. 

P.s.: Arhiv Centralnega komiteja ZKS je tudi za obdobje, ko sem bil njegov predsednik, vzorno urejen in v celoti predan državnemu arhivu.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2014 ob 10:24 bralec gost

      saj se ve kdo je arhive uničeval in umetelno obdelal

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2014 ob 11:20 blabla gost

      Pohvalno, da ste objavili ...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2014 ob 11:22 Kandidat gost

      Laž je nesmtna duša komunizma.( Leszek Kołakowski) Pimo zveni kot udbovsko ustrahovanje, zna Milan, zna. Ni bil zastonj predsednik CK ZKS.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2014 ob 12:41 UDBA gost

        Tak kak si pravo Kandidat. Palček misli, ka je šče itak glavni f toj Banana Republjik.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2014 ob 11:51 felix gost

      "Laž je nesmrtna duša komunizma",velja le za prebežnike ,ki so izdajalci kot so to počeli domobranci in kot počne bivši komunist Ivan Janez Janša malo se ozrite naokrog kdo največ laže potvarja nenazadnje krade si prisvaja kdo uničuje dokumente od afer orožarskih,patrije ,bančna nakazila,parcele ,nakup in prodaja stanovanja ,hiše kdo ponareja dokumente in podaja lažne ovadbe,kdo zaposluje strankarske ovce in sorodnike????? kdo je Leljak a ni bil komunist in obveščevalec VOS in taki sodijo v slovenski parlament ali v zapor zato cenjeni bralci malo premislite kakšno je ozadje vsega??? Tovariš Kučan vse dobro vam želim!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.05.2014 ob 12:00 lauraas gost

      Ded stari cvika arhivov, zato je Janšo že dal zapreti.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.05.2014 ob 12:44 UDBA gost

      Ka šče palček povedati ? Itak je že v lejtaj. Naj si da inouk mer pa se z Bougon spravi, ka de leži žijvo tej nekaj lejt.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.05.2014 ob 12:51 pomurec gost

      naj na tole raje da komentar in napiše pismo: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dosje/174277718 Poglejte si tole oddajo in si z razumno glavo ustvarite mnenje , kdo v resnici je naš rojak Milan Kučan in njegova organizacija, Zemlarič,itd....

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.05.2014 ob 13:57 prekmurka gost

      Spoštovani nekdanji predsednik RS g. Kučan, vse dobro vam želim. Kot vedno, ste se argumentirano odzvali na zlonamerna podtikanja. Nekaterih pač ne ustavi nič, in ravno zaradi tega je potrebno znova in znova razkrivati manipulacije, laži , sprenevedanja in falsificiranja članov stranke, ki jo vodi obsojeni koruptivnež.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.05.2014 ob 14:06 sonček gost

      Škoda, da so vodje parlamentarnih komisij in poslanke s srednješolsko izobrazbo, pa še brez zdrave kmečke pameti.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2014 ob 10:40 UDBA gost

        Sonček na žali ljudi s srednješolsko izobrazbo. Kaj misliš, da samo tisti s faksi nekaj veljajo ? Ti si en tistih somarov,ki misli da papir nekaj velja. Velja poštenje. Vsa leta smo imeli v vladi doktorje znanosti in vidiš kje smo. Tak da ne serji o višini izobrazbe. Toga somara palčeka si pa domou pelaj.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.05.2014 ob 16:32 goričanec gost

      pa tau se več ne da poslušati sakše den, kak komuniste joučeju..dajte enjajte ži ednouk.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.05.2014 ob 20:18 gost gost

      Ovce SDS. Se vidi iz komentarjev kdo ste. Sram me je, da živim med takimi ljudmi. Nič čudnega, da imamo banana republiko. Vi jo delate. Ne spoštujete nikogar v tej državi, razen lopove in kriminalce ala Janša, ki bo, srčno upam in želim sedel v zaporu na samo dve leti, 20 in več. Pa da dobi v družbo še celo vrsto njemu podobnih sodelavcev. Dajte že enkrat mir tovarišu Kučanu. Pa koga boste imeli za obdelati in zavajati svoje zveste ovčice ko (upam,da še dolgo ne) Kučana več ne bo. Večina vas, ki saj sami ne veste zakaj, sovražite Kučana vas je imelo dobre in varne službe, v njegovih časih ste si postavili hiše, vsako leto šli na dopust in še nešteto dobrih stvari. Ne zaslužimo si boljše oblasti, če podpirate takšne, kot so osebe iz stranke SDS. Poglejte okrog sebe osebe iz stranke SDS in vse vam bo jasno. Žalostno in neskončno hudobije je v njih.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.05.2014 ob 20:46 LFL gost

      Vsi ki tu KUČANA Imate še zmeraj za TOVARIŠA . ste največji bandiji . SRAM vas je lahko, pa ne se sprenevedat ZAKAJ.. Naštejte mi države kjer razen , nažalost v SLO še imajo TOVARIŠE . TO so KUBA SEVERNA KOREJA KITAJSKA IN nažalost SLO ...............

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2014 ob 7:56 felix gost

        Verjetno nega večjega BANDIJA od tebe ti imej gospoda doma in v cerkvi mi se bomo še vedno oslavljali tako kot mislimo da je prav nasprotno od vas nismo lažljivci in lopovi

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. REALIST
      30.05.2014 ob 23:30 REALIST

      Milan čas bi bil da bi postal zapečkar. Dosti si " naredil za Slovenijo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.05.2014 ob 0:06 UDBA gost

      Ka prekmurka lejko toga somara naslavljaš z g. Ka ne znaš ka ste takši kak tij ten pravili tovariš. Pa si v meglo brsnola. Toga somara si lejko domou pelaš.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.05.2014 ob 8:32 gost

      lepi- ali beseda Gospod velja za vse pa vpašajte kdo dobi 300 € ali 5000 € kdo se iz koga dela norca ali ga žali ali si upa gospod reci klošarju gospod, a ni to norčevanje, tega v socializmu ni bilo vsi smo bili prijatelji, tovariši in kaj smo danes ????????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.05.2014 ob 10:42 gost

      Danes imamo to ,kar imamo, ker so nekdanji TOVARIŠI postali GOSPODJE in so vse pokradli, kaj se je pokrasti dalo. Pa šče li vas pelajo scat kda ščejo. Somara palčeka si pa domou pelaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.05.2014 ob 11:16 gost ta gost

      Ta avtsajderka Irglova se najprej naj navči osnove olike, pa te se naj ide političarko. Kakši koli je, je pa prvi predsednik Slovenije in bi bila lahko vsaj bolj spoštljiva, s tem bi pokazala tudi svojo politično in siceršnjo kulturo, ki je kot bivša hm hm seveda nima. Pa skuhala nam je referendum, na katerega naj sama ide, pa njeni SS ovci. Žalostno, ka so takši sploj v politiki, sicer pa v furerovo Janšovo glih spada. Mogoče pa se ji pripravla kakši pomemben stolček, Janša ceni svoje z veste lizune, šteri nemajo svojih možganov.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.06.2014 ob 9:50 Mimi gost

      Dragi prekmurci malo več spoštovanja bi pričakoval vsaj od vas, ker je vaše gore list, ter spoštovanja vreden bivši predsednik. Do sedaj sem vas cenil, sedaj pa vidim, da pluvate po svojih . ŽALOSTNO.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.06.2014 ob 11:51 tovariš gost

      KA SU PA (mali ) AJTEK NAPRAVILI ZA NAS prekmurce ???????? popolnoma N I Č !! zguba časa . za razpravo o njem !!! SOMARIJA !!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.