https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Računsko sodišče zadovoljno z ukrepi murskosoboške gimnazije

Murska Sobota, 30.05.2014 ob 9:24  

Računsko sodišče je zaključilo revizijo računovodskih izkazov in pravilnosti poslovanja Gimnazije Murska Sobota v letu 2011.


 

V porevizijskem poročilu, ki ga je danes objavilo na svoji spletni strani, je ocenilo, da so bili popravljalni ukrepi, ki jih je sprejela gimnazija, zadovoljivi.

Računsko sodišče je Gimnaziji Murska Sobota glede poslovanja v letu 2011 izreklo negativno mnenje. Ugotovilo je namreč, da gimnazija ni izdelala finančnega načrta, nekaterim javnim uslužbencem ni določila povečane učne obveznosti in jim ni izdala sklepov o delu plače za plačilo delovne uspešnosti za povečan obseg dela.

Računsko sodišče je zavrnilo izrek mnenja o računovodskih izkazih, ker zaradi pomanjkljive dokumentacije in neurejenega knjigovodstva ni bilo mogoče pridobiti zadostnih in ustreznih dokazov za revizijsko mnenje o pravilnosti izkazovanja mnogih postavk tako v bilanci stanja kakor tudi v izkazu prihodkov in odhodkov. Vpisi v poslovne knjige so bili v več primerih nejasni ali napačni ter naknadni, brez podlage v ustreznih knjigovodskih listinah, posamezni poslovni dogodki pa v glavni knjigi niso bili evidentirani v skladu z relevantnimi predpisi.

Činč: Številne nepravilnosti odpravljene

Ravnatelj gimnazije Roman Činč je takrat za STA povedal, da so bile v fazi pregleda številne nepravilnosti že odpravljene.

Na gimnaziji so izdelali odzivno poročilo, ki ga je računsko sodišče pregledalo.

"Zadovoljivost izkazanih popravljalnih ukrepov smo ocenili na podlagi posredovanega opisa ukrepov in predložene dokumentacije. Menimo, da smo pridobili zadostne in ustrezne podlage in dokaze, da lahko podamo oceno o zadovoljivosti izkazanih ukrepov," so zapisali na sodišču.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.