https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Regijski prvaki znanja so Bistre glave iz OŠ Gornja Radgona

Puconci, 31.05.2014 ob 8:00  

Na Osnovni šoli Puconci je v sredo potekalo regijsko tekmovanje Prvaki znanja, kjer se je 31 ekip iz Pomurja skupaj s 15 ekipami v Breznem, 11 ekipami v Celju, 15 ekipami v Vrhniki in 15 ekipami v Ljubljani (skupaj torej 83 ekip) potegovalo za 30 mest na državnem tekmovanju, ki bo potekalo 5. junija na OŠ Bogojina.


Prvaki znanja je tekmovanje, ki daje poudarek na besedi MI, torej na skupnem tekmovanju, kjer je vsak od članov ekipe odgovoren do ostalih in se hkrati identificira s skupino. Velik motiv skupini je tudi, da predstavljajo svojo šolo. V šolskem letu 2012/13 je bilo tekmovanje organizirano samo v Pomurju, vendar so bili odzivi tako pozitivni, da so se odločili, da bodo tekmovanje v novem šolskem letu organizirali na državni ravni.

Tako so istočasno tekmovale skupine v Puconcih, Breznem, Celju, Vrhniki in Ljubljani, državnega tekmovanja v Bogojini pa se bo glede na njihove točke udeležilo kar 33 ekip. Tekmovanje na OŠ Puconci je potekalov učilnicah, poimenovanih po slavnih znanstvenicah in znanstvenikih, kjer so ekipe tekmovale pod nadzorom učiteljev. Pomemben je bil tudi čas oddaje vprašalnika (ki je vseboval kar 16 strani vprašanj), kajti če bi slučajno ekipe imele enako število točk, bi se upoštevalo, kako hitro so rešile vprašalnik.

Prvaki znanja za Pomurja so Bistre glave iz OŠ Gornja Radgona, na državno tekmovanje pa so se uvrstile še naslednje ekipe: Neandertalci iz OŠ Bakovci, Niman pojma iz OŠ Križevci pri Ljutomeru, Šalabajzerji iz DOŠ Lendava 1, Ice Age 4 iz OŠ Bogojina, Jurjevške raziskovalke iz OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, Zadnje upanje iz OŠ II Murska Sobota ter Bejli iz OŠ Puconci. Čestitke!

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.