https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Male vjeveričke iz Čakovca obiskale turniški vrtec

Turnišče, 31.05.2014 ob 7:15  

V ponedeljek so Turniški vrtec obiskali prav posebni gostje in sicer otroci in vzgojitelji iz vrtca Vjeverica iz Čakovca na Hrvaškem. Prijateljskega srečanja se je udeležilo skupno 26 otrok, toliko staršev in še nekaj strokovnih delavcev. Tako, da je bilo več kot dovolj razlogov za dobro voljo, veselje ter za druženje ob pesmi in plesu.


Goste so pozdravili ravnateljica Melita Olaj, župan Občine Turnišče Slavko Režonja, ter pomočnica ravnateljice Milena Raščan. Uvodnemu pozdravu je sledil kratek nastop otrok iz vrtca Turnišče, pri katerem sta sodelovala OPZ vrtca in folklorna skupina.

Gostje so se predstavili s spletom pesmi in plesov iz Međimurja. Po skupni igri otrok in pogostitvi, so gostje obiskali še čevljarski muzej v Turnišču in si ogledali kmetijo v okolici Mostja.

Sodelovanje vrtca Vjeverica iz Čakovca in vrtca Turnišče traja že vrsto let. Idejo o sodelovanju vrtcev sta podali vzgojiteljici, ki delata v teh vrtcih in sta v srednji vzgojiteljski šoli bili sošolki.

Otroci, njihovi starši in strokovni delavci teh vrtcev se obiskujejo izmenično vsako drugo leto. Sodelovanje poteka v obliki druženja otrok, staršev in strokovnih delavcev obeh vrtcev, ki se predstavijo s pesmijo in plesom. Sodelovanje strokovnih delavcev poteka tudi v obliki izmenjave izkušenj pri delu in pri izobraževanju ob skupnih temah. Namen sodelovanja je razvoj multikulturalizma, ki se odraža v kulturni in jezikovni različnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.