https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radgonska podjetja pomagala žrtvam poplav

05.06.2014 ob 7:30  

Ob nedavni humanitarni katastrofi na Balkanu so se na človeško stisko odzvala tudi radgonska podjetja. Pet podjetij: Arcont d.d., Arcont IP, Elrad International d.o.o., Radgonske gorice d.o.o. in VAR d.o.o., se je povezalo v skupni akciji ter v Bosno in Hercegovino poslalo poln kamion ustekleničene vode Radenska Naturelle. Gre za 32 palet oz. 22.000 litrov vode za potrebe žrtev nedavnih poplav.


Kot pravi Mira Hamler iz družbe Arcont d.d., je zagon akcije bil zelo hiter. Dovolj je bila že pobuda in par telefonskih klicev in vodilni večjih radgonskih podjetij so bili soglasni, da se pridružijo tej humanitarni nameri. »Ob tej priliki gre zahvala tudi podjetju Radenska, ki se je odzvalo z izdatnim popustom. Tudi s prevozom ni bilo težav, saj se je v okviru akcije k sodelovanju nagovorilo bosansko podjetje Profil Isolation d. o. o., poslovnega partnerja podjetja Arcont, ki v Gornjo Radgono mesečno dostavlja material«, dodaja Hamlerjeva.

Zaposleni v družbi Radgonske gorice pa so dodatno zbirali denar za poplavljena območja v BiH in Srbiji in tako kupili potrebno blago, ki so ga predali Območnemu združenju Rdečega križa Gornja Radgona. Pravnica družbe, Brigita Kočar Senekovič, ki je vodila evidenco zbiranja sredstev, nabave in predaje kupljenega blaga je povedala, da so zbrali 1.578 evrov. Zahvalila se je vsem sodelavcem (v Radgonskih goricah jih je zaposlenih 116 op.p.) izmed katerih jih je 100 prispevalo nekaj (skoraj 14 € po osebi) denarja ter dejala, da so predvsem nabavili živila ter higienske pripomočke (mleko, sladkor, konzervirana živila, kot so ribe, narezki, paštete, juhe, fižol, razna čistila, plenice, olje, moka, riž, zobne ščetke in paste, gumi rokavice, toaletni papir in vložki, pripomočki za britje, pa nekaj briketov tudi za kužke in muce, saj tudi oni potrebujejo hrano …).

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.