https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Zaključni koncert v Glasbeni šoli Gornje Radgone

Gornja Radgona, 06.06.2014 ob 13:00  

V Glasbeni šoli Gornje Radgone je potekal zaključni koncert učencev. Po glasbenem delu prireditve so podelili priznanja učencem, ki so osvojili vidna mesta na tekmovanjih

 

V Glasbeni šoli Gornje Radgone je potekala zaključna prireditev, oziroma zaključni koncert v sklopu javnih nastopov, o katerih smo v preteklem tednu že poročali. Polna koncertna dvorana je ponovno dokazovala, da v Gornji Radgoni obstaja veliko zanimanje za glasbo in dogajanje v Glasbeni šoli. Vendar, v nasprotju s predhodnimi javnimi nastopi, v katerih učenci različnih instrumentov morajo nastopiti, je bila tokrat predstava za sladokusce izbranih del. V dvajsetih nastopih je bilo možno prisluhniti izvajalcem na violini, kitari, flavti, klavirju, klarinetu, harmoniki, saksofonu, trobenti ter tolkalih.

Nastopili sta tudi sopranistki Doris Horvat in Sanja Sovec. Na koncertu so nastopile učenke in učenci vse od prvega pa do osmega razreda. Med slišanimi skladbami so bile ljudske melodije do znanih del glasbenih mojstrov različnih zvrsti. Nastopi so po večini potekali ob glasbeni spremljavi na klavirju pod izvedbo prof. P. Bjelajac, prof. B. Markoli in B. Pirjevec. Po zaključku glasbenih nastopov  je nekaj besed spregovoril direktor prof. mag. Tomaž Polak, manag., ki je povzel celotno dogajanje v šolskem letu. Predvsem je izpostavil udeležbo učencev na nastopih in tekmovanjih, na katerih so osvajali velike uspehe ter nagrade, za katere je rekel direktor, da so velik ponos šole. Prav tako je predstavil in omenil učenko in učenca, ki sta z letošnjim letom zaključila osnovno šolanje v Glasbeni šoli Gornje Radgone.

Oba sta tudi nosilca večjih uspehov in prav tako bosta nadaljevala šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Tomaž Polak je obema iskreno čestital ter rekel, da so jima vrata šole odprta kadarkoli. Seveda, pa je v prihodnosti zaželen in se lahko pričakuje kak povratni koncert, kot sta to pred meseci izvedli nekdanji učenki violinistki  Nikita Senger in Nuša Titan in kitaristki Jana Fridau in Danaja Habjanič. Svečan dogodek se je zaključil ob podelitvi priznanj učenkam in učencem, ki so dosegli posamezne uspehe na različnih tekmovanjih. Ob spremstvu mentorjev se je svečan trenutek zaključil ob skupinskem slikanju ter besedah Tomaža Polaka, da so tako učenci kot starši srčno vabljeni 1. septembra, v novem šolskem letu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.