https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Društvo Bumerang razpisuje natečaj za vse generacije

Stanjevci, 06.06.2014 ob 12:00  

Društvo za aktivno preživljanje prostega časa in razvoj Bumerang Sreče razpisuje likovno - literarni – fotografski natečaj na temo Bumerang sreče.


»Morda bo nekdo nekje ustvaril nekaj tako lepega, da bo spremenilo svet.«

Natečaj so napisali, da bi pobliže spoznali, kaj si drugi mislijo o pojmu Bumerang sreče, kako ga dojemajo ali si ga predstavljajo. Z njim želijo poleg otrok in mladostnikov povabiti k sodelovanju tudi starejše osebe, spodbuditi ustvarjalnost in domišljijo ter vsem udeležencem dati možnost, da se preizkusijo v nečem novem ter da se s svojimi deli predstavijo širši javnosti.

Natečaj je medgeneracijski, tako da lahko v njem sodelujejo vse starostne skupine, sodelovanje pa je brezplačno in prostovoljno.

Na natečaju lahko sodelujete z likovnimi, literarnimi in fotografskimi deli. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ tremi (3) deli (vsa tri dela so lahko iz iste ali različnih kategorij).

1.       Likovna dela

Udeleženec si po lastni želji izbere, kakšno tehniko in material bo uporabil

2.       Literarna dela

Udeleženec si po lastni želji izbere zvrst, v kateri bo pisal. Prispelih del ne bodo popravljali in lektorirali, zato vas naprošajo, da to predhodno uredit sami.

Ker še nimajo himne, se lahko preizkusite tudi v tem, in morda boste prav vi postali njen avtor.

3.       Fotografska dela

Fotografije so lahko v barvni ali črno – beli tehniki v velikosti 13X18. Fotografije morajo biti v klasični obliki (natisnjene) in ne uokvirjene, zalepljene na karton ali poslane v digitalni obliki.

Svoje prispevke lahko pošljete od 5. junija do 31. avgusta 2014 na naslov Društvo Bumerang Sreče, Stanjevci 100, 9203 Petrovci s pripisom Natečaj Bumerang sreče. Vsakemu prispevku pripišite številko in naslov elektronske pošte (če ga imate). V primeru, da teh podatkov ne bo navedenih, prispevek ne bo vključen v ocenjevanje in žreb za nagrado.

Če udeleženci obiskujejo vrtec, šolo, zavod ali so uporabniki v domu za starejše, se lahko njihovi prispevki pošljejo preko inštitucij, v kateri so prijavljeni, vendar morajo poslani prispevki prav tako vsebovati vse že zgoraj omenjene podatke o avtorju.

Vsako področje bo ocenjevala posebej izvoljena strokovna komisija. Med vsemi deli bo prejete prispevke ocenila ter izbrala tri najboljše na vsakem področju. Odločitev komisije je dokončna in nepreklicna.

Izmed vseh prejetih del bomo eno naključno izžrebali in jo posebej nagradili.

Nagrajenci bodo prejeli priznanja in praktične nagrade na zaključni prireditvi natečaja, ki bo v soboto, 13. septembra 2014, ob 17. uri v Kulturnem domu v Stanjevcih. V sklopu prireditve bo razstava nagrajenih del, katera bo organizator obdržal zase. Nagrajena dela in utrinki iz zaključne prireditve bodo objavljena v medijih.

V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj lahko pišete na e – pošto bumerang.srece@gmail.com ali pa pokličete na telefonsko številko 041 612 492 (Jasmina).

Vabljeni, da skupaj z nami stopite v svet ustvarjalnosti.

Več o društvu si lahko ogledate tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.