https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Orehovcih uspešno končali člansko gasilsko tekmovanje GZ Gornja Radgona

10.06.2014 ob 12:00  

Poletni dnevi so se nedvoumno pričeli in z njim tudi visoke poletne temperature. Kljub visokim vremenskim temperaturam, ki so bile v nedeljo 8. junija so svojo tekmovalnostjo  še bolj dvigovali napetost in temperaturo gasilci in gasilke v Orehovcih na članskem gasilskem tekmovanju GZ (gasilske zveze) Gornja Radgona.


Na letošnjem članskem gasilskem tekmovanju GZ Gornja Radgona, katero tvori 16 prostovoljnih gasilskih društev, se je udeležilo 23. gasilskih enot. Tekmovanje je potekalo v različnih disciplinah ter kategorijah: člani A, članice A, člani B, članice B , starejši gasilci – veterani  ter starejše gasilke –  veteranke.

Svojo spretnost in znanje so morali tako pokazati člani A in B ter članice A in B z vajami štafeta s preprekami ter vaja trodelni napad suhe izvedbe. Starejši gasilci in gasilke pa z vajo s hidratom ter vajo raznoterosti. Vse enote so bile zelo dobro pripravljene in tako tudi uspešno končale vaje, v katerih  se zahteva znanje, hitrost , natančnost ter spretnost, ki so jo pridobili s predhodnim učenjem in urjenjem.

Največ znanja, spretnosti in sreče so pokazali pri članih A, PGD Lešani, drugo mesto je osvojila ekipa PGD Spodnja Ščavnica ter tretje mesto enota PGD Podgorje iz Apaške doline. Pri članicah A so se najbolj izkazale gasilke iz PGD Negova, drugo mesto je pripadalo enoti iz PGD Apače ter tretje mesto enoti iz PGD Lutverci. Pri članih B so prvo mesto slavili gasilci iz PGD Gornja Radgona, drugi mesto je pripadalo enoti iz PGD Podgorje iz Apaške doline, ter tretje mesto enoti PGD Stavešinci. Pri članicah B je bila prijavljena samo ena enota iz PGD Stavešinci in so tako osvojili prvo mesto. Pri starejših gasilcih je bila najbolj uspešna enota ki je prihajala iz PGD Podgorje iz Apaške doline, drugo mesto pa so si zaslužili starejši gasilci iz PGD Žepovci. Pri starejših članicah pa se je najbolj izkazala enota iz Sp. Ivanjcev drugo mesto pa je pripadalo enoti iz Lutvercev. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Tokratno gasilsko tekmovanje je bilo izvrstno pripravljeno in tudi organizacijsko izpeljano. Za to je bila izrečena pohvala gostiteljem gasilcem iz PGD Orehovcev.

foto in tekst Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.