https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

V Fazaneriji se je zbralo okrog tisoč mladih nogometašev

Murska Sobota, 9.6.2014  

Minuli konec tedna je v organizaciji Nogometne šole Mure (NŠ Mura) na mestnem stadionu Fazanerija potekal sedaj že peti mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh 2014. Pomerilo se je 92 moštev iz Slovenije in tudi tujine (Madžarske, Avstrije, Italije, Hrvaške, Srbije in BiH).


V dveh dneh se je turnirja selekcij od U6 do U12 udeležilo okrog tisoč mladih nogometašev. Glavni namen turnirja je, da bi mladi uživanju v nogometni igri.

Rezultati:

U7:

1. Pomak Split (HRV)

2. Međimurje Čakovec (HRV)

3. NŠ Mura

 

U8:

1. Sport team OFK Banja Luka (BiH)

2. ND Črnuče

3. NŠ Aluminij

               

U9:

1. Korotan Prevalje

2. NŠ Mura

3. Drava Ptuj

              

U10:

1. Sturm (AVT)

2. Celje

3. Krško

              

U11:

1. Rudar Mursko Središče (HRV)

2. Korotan Prevalje

3. Monošter (MAD)

 

U12:

1. FK Kruševac (SRB)

2. NŠ Mura

3. NK Križevci na Goričkem

              

U13:

1. NŠ Mura

2. FK Kruševac

3. Jarenina.

Predsednik NŠ Mura Damir Banfi je ob tem povedal, da je turnir predstavljal velik zalogaj, ki ga brez pomoči staršev, ki imajo otroke v NŠ Mura, ne bi mogli izpeljati. Zahvalil se je tudi vsem pokroviteljem turnirja in vsem, ki so pomagali pri organizaciji. Strokovni vodja NŠ Mura Boris Štivan pa je dejal, da je šlo za izjemno kvaliteten turnir in da je bil glavni namen, da so mladi oba dni uživali v nogometni igri.

Že tradicionalni mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh je bil tudi začetek spomina na 90 let murskosoboškega nogometa in Mure. V torek, 10. junija, jutri, ob 18. uri, pa bo v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu (MIKK) Murska Sobota otvoritev priložnostne razstave ob 90-letnici Mure. Razstava bo na ogled vse do 21. junija, prikazano pa bo arhivsko slikovno gradivo in pisni zapisi ter kosi športne opreme, seveda črno-bele barve.

Naslednja športna aktivnost na Fazaneriji bo od 25. do 29. junija, ko bo potekal Murin nogometni tabor. Skozi poletje se bodo vrstile še nekatere druge aktivnosti v počastitev jubileja, o katerih pa bomo sproti poročali. Praznovanju v obliki tekem se bo skozi poletje pridružil tudi pomladek Mure in članska ekipa. Vse skupaj bo potekalo do 5. septembra, ko bo v Gledališču Park v Murski Soboti slavnostna akademija ob 90. rojstnem dnevu ponosa iz Fazanerije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Avtorica: Ksenija Glažar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2014 ob 16:08 M gost

      Čestitke otrokom za ves trud v tem peklensko vročem vremenu. En VELIK MINUS pa vodstvu kluba Mura, trenerjem in preveč zagrizenim staršem, ki med temi otroci delate sam razdor, moralno in čustveno škodo, ko jih tako grobo delite na dobre in "manj" dobre. Škoda, ko vodite to šolo tako primitivno in škoda, da se s tako obliko primitivizma otroci že pri 6. letu morajo srečati in v takšnem duhu trenirati vsa naslednja leta. Dobra šola boste komaj, ko boste vodili otroke v črnobelem duhu, ne da jih delite na črne in bele!

      17 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2014 ob 18:19 D gost

      Čestitke vsem klubom, ki tako dobro delajo z mlajšimi selekcijami in so lahko vzor ostalim. Glede razkola je tako že več kot 20 let tudi mi smo se delili na slabe in malo boljše... tako pač je v realnosti. če hočeš postati profesionalec, moraš imeti ob sebi dobro ekipo. je pa res, da včasih o tem odločajo tisti, ki so najmanj pristojni oz. izučeni za to. lp

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2014 ob 18:39 Stari grehi gost

      Bil na turnirju in članski tekmi. Staršem otrok vsaka čast. Ta turnir je delo staršev. Vendar ko so podeljevali pokale in sem zagledal Štivana in Štiheca na igrišču sem se dvignil in še moja prijatelja ter odšli. Nikogar nočem blatiti, vendar je ta gesta povedala več. Kot tisoč besed.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2014 ob 18:47 đizus gost

      @M ja to je pa pač "gonja" za tem kako imeti čim boljše rezultate. Mogoče res ne izgleda fajn, a na takšen način pač te šole opravičujejo svoje ime. Če ne bi imeli nekih rezultatov te več ne bi bili zanimivi za mlade. Vseeno je pa boljše, da imajo na takih turnirjih dve ekipi, eno boljšo in eno pač malo slabšo. Tako vsaj vsi igrajo. Bolje to kot pa da jih polovica sedi in gleda. Sicer pa kolikor vem jih v te "bele" in "črne" pri Muri delijo bolj po starosti kot pa po kvaliteti. Kar se pa staršev tiče bi pa rekel, da so vsepovsod isti. Vsi mislijo, da so njihovi otroci najboljši in da se jim zmeraj godi krivica. Na žalost so ponavadi glih oni tisti, ki čist za**bejo otroka in ne nogometne šole.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2014 ob 20:34 gost

      Saj bi se vodilni še kak radi rešili manj nadarjenih otrok, vendar rabijo denar in morejo delati čim bolj številno zasedbo. Denar pa je sveta vladar.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.06.2014 ob 11:16 realist gost

      ja problem so starši in to velik problem...na žalost...zanimivo je to da nikoli ne delajo zgage v pevskem zboru ko jim povedo da njihov otrok nima posluha ali v glasbeni ko njim povedo da njihov otrok nima talenta...pa ga tiho odpeljejo in pripeljejo na nogomet ker tu lahko delajo kar hočejo...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.06.2014 ob 11:54 Rom gost

      Vsaka medalija ima dve plati...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.06.2014 ob 11:56 roker gost

      Ej ljudje pozabljate na pomen tega turnirja. Združiti okoli 1000 otrok iz več držav vse skupaj pa to privesti do konca. Velik poklon staršem in klubu. Pa ne mislite, da v drugih športih ni belih in črnih, življenje gre naprej. Tisti, ki zasledujejo športne cilje jih bo čez nekaj let izvrglo iz naše sredine, ostali pa se še s športom ne bodo ukvarjali. Ta prireditev ima veliko globlji pomen in prosim organizatorje, da ne obupajo že zaradi otrok, turizma in športa nasploh. Čestitke ob jubileju,.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.