https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podjetje Cerop podpisalo pogodbo za predelavo odpadnih blat iz čistilnih naprav

12.06.2014 ob 10:00  

Direktor CEROP-a, g. Franc Cipot je podpisal s predstavnikoma podjetja MZK ELEKTRO iz Ptuja (g. Marjan Žargi, direktor) in podjetja INSOL, svetovanje na področju razvoja iz Postojne (g. dr. Marko Likon, direktor), pogodbo o investiciji v objekt za predelavo odpadnih blat iz čistilnih naprav.


Na sedežu podjetja CEROP d.o.o., Vaneča 81B, 9201 Puconci, so podpisali pogodbo o začetku izvedbe montaže tehnološke linije za predelavo odpadnih blat iz čistilnih naprav po sistemu BACOM. Nosilec izvedbe tega pomembnega okoljskega projekta je imetnik patenta tehnologije BACOM, to je podjetje INSOL, svetovanje na področju razvoja d.o.o iz Postojne, izvajalec v skupnem nastopu pa je podjetje MZK ELEKTRO d.o.o., Ptuj.

Podjetje CEROP d.o.o., Vaneča 81B, 9201 Puconci, ki izvaja na območju 27 občin Pomurja obvezni gospodarski javni službi obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov in je upravljavec regijskega centra za ravnanje z odpadki Pomurje ter s tem tudi upravljavec odlagališča za nenevarne odpadke v Puconcih, rabi tovrstno napravo predvsem zaradi velikih količin izcednih vod, ki se čistijo na lastni čistilni napravi in posledično velikih količin blata, ki pri tem nastaja.

Nova naprava za predelavo tega blata, bo na letni ravni omogočila predelavo 9865 ton blata iz čistilnih naprav

To pomeni, da bo možno prevzeti v obdelavo tudi blata iz ostalih komunalnih čistilnih naprav v regiji. V smeri prevzema teh blat iz čistilnih naprav že potekajo pogovori s  komunalnimi podjetji in občinami na območju Pomurja, saj bo nova naprava v okviru CEROP začela delovati že konec avgusta 2014.

Pogodbena vrednost nove  investicije je 306.000,00 EUR (brez DDV)

Čeprav gre pri tej investiciji  prvenstveno za reševanje okoljske problematike – sedaj se blata iz čistilnih naprav vozijo na uničenje v tujino – pa je investicija tudi ekonomsko upravičena, saj pričakujemo, da se vložek povrne v cca štirih letih.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.