https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mednarodna vojaška vaja Zvita podlasica tudi v Veliki Polani

Velika Polana, 13.06.2014 ob 13:00  

V Veliki Polani so predstavili aktivnosti, ki se bodo v prihednjem mesecu odvijale v okviru mednarodne vojaške vaje Zvita podlasica.


Med 16. junijem in 12. julijem bo v Sloveniji potekala mednarodna vojaška vaja večnacionalnih kopenskih sil (Multinational Land Force – MLF) – Zvita podlasica 2014. Vaja bo potekala na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna.

Namen vaje je usposabljanje in ocenitev poveljstva MLF ter zmožnosti načrtovanja in izvajanja dodeljenih nalog v kompleksnem okolju večnacionalne in združene operacije kriznega odzivanja, ki zahtevajo celosten pristop.

 

Na vaji bodo poleg Slovenske vojske sodelovali še pripadniki italijanskih in madžarskih oboroženih sil. Vajo bodo spremljali še avstrijski in hrvaški opazovalci. Na njej bo sodelovalo skupno 1.300 udeležencev.

Usposabljanje in aktivnosti bodo potekale na različnih lokacijah po Sloveniji v Vojašnici generala Maistra v Mariboru, na območju Murske Sobote in Velike Polane, Cerkelj ob Krki, Novega mesta in Škrilja.

 

Del vaje bo tudi potekal na območju Velike Polane, kjer so pripravili tiskovno konferenco in predstavili predvidena aktivnosti. Vaja in urjenje bosta bo zaprti za javnost. V vajo bodo sodelovala vojaška vozila in helikopterji. Pripravljali bodo različne zasede, napade in ostale vojaške aktivnosti.

Dan odprtih vrat pa bodo pripravili 24.6.2014 ob 12:00 do 17:00 ure, ko si bo lahko tudi širša javnost ogledala njihove aktivnosti, opremo in dobili podrobnejše informacije od celotnem projektu.


Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.