https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangelinčani z glasbo za žrtve poplav v Srbiji

14.06.2014 ob 12:30  

V evangeličanski cerkvi v Murski Soboti sta Evangeličanska cerkev v RS in Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica v petek zvečer pripravili dobrodelno prireditev za pomoč žrtvam poplav v Srbiji. Na glasbeno-literarni prireditvi so sodelovali Alja Petric, Amadej Herzog, Melanija Gradečak, Štefan Kardoš, Tjaša Šimonka in Damjan Stanišić.

 

V prvem koncertnem delu dogodka so obiskovalci lahko prisluhnili srbski ljudski pesmi Ko bi se srečala prej (Da smo se ranije sreli), Makedonsko dekle (Makedonsko devojče), rusko cigansko Solnyshko, Zjutraj mi je zacvetela vrtnica (Jutros mi je ruža procvetala), Caffe 1930 in Felix tango. V drugem delu Veter in odmev sta ob spremljavi Damjana Stanišića na klasični kitari recitirala in pela poezijo Tjaša Šimonka in Štefan Kardoš. 

Zbrana sredstva bodo namenili Ekumenski humanitarni organizaciji v Novem Sadu, s katero že dolgo sodelujejo.

Avtor: Ksenija Glažar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2014 ob 13:53 pele gost

      kljub slabi , obiskanosti , čestitam organizatorju !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.