https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radgoni prebirali poučne zgodbe pod drevesom

Gornja Radgona, 18.06.2014 ob 7:45  

Pred Mladinskim centrom Gornje Radgone so otroci pod drevesom prisluhnili napetim zgodbam iz živalskega sveta, ob katerih so se zabavali ter učili hkrati.


V Gornji Radgoni so otroci pred Mladinskim centrom na zelenici pod drevesom prisluhnili poučnim zgodbam o škratu Kuzmi in sovi Okici. Obe zgodbi sta izpod peresa Svetlane Makarovič. Kljub dežju tik pred samim dogodkom, se je mnogo otrok udeležilo pravljične ure in željno so pričakovali in spremljali razvoj zgodb. Škrat Kuzma je bil gozdni škrat, ki je ušpičil marsikatero potegavščino v gozdu. Zamenjaval je jajca, kradel lešnike ter jezil mnoge živali. Zgodba ponudi že zanimiv pričetek, ko se Kuzma odpravi na sestanek z ostalimi škrati, med katerimi so bili tiskarski, frizerski, radijski in kuhinjski škrati.

Vsak je podal poročilo o tem, kar je ušpičil. Ob zaključku srečanja so škratje žrebali zmagovalca. Zmagal je škrat Kuzma ter si prislužil rdeče jagode, ki neprestano rastejo. Zgodba se zaključi tako, da mu oškodovane živali pojedo jagode ter naučijo Kuzmo, da kraja ni prijetna in ne koristna. V naslednji zgodbi pa so otroci prisluhnili o pripetljajih sove Okice, ki je zapustila gnezdo čez dan in doživljala prijetne in manj prijetne dogodivščine, v katerih bi se lahko utopila ali dala ujeti zviti lisici.

Zgodba je ponudila zanimiv razplet, v katerem so se otroci naučili, da se lahko hitro zgodi nesreča, če delajo po svoji pameti. Zgodbi sta nudili otrokom prijetno zabavo, pa tudi učno uro, v kateri so spoznali, da se kraja, nagajivost in nepremišljena dejanja ne splačajo in niso tisto, kar bi ljudje smeli početi.   

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.