https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi z idejami, prijavite se v program Podjetno v svet podjetništva 2014

19.06.2014 ob 7:15  

Regionalna razvojna agencija Mura je v ponedeljek objavila drugi poziv za sodelovanje v projektu Podjetno v svet podjetništva 2014, namenjenega mlajšim brezposelnim z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe in odpiranju novih delovnih mest.


Izvedba javnega poziva je del širše operacije Podjetno v svet podjetništva 2014, ki jo bodo do konca leta izvajali po vsej Sloveniji. Nosilec operacije je Regionalni center za razvoj Zasavje, kot partnerji pa sodelujejo vse slovenske regionalne razvojne agencije.

Delo v operacijah poteka v skupinah z desetimi udeleženci, ki bodo v štirimesečnem obdobju, ko bodo zaposleni na RRA Mura d.o.o., pod vodstvom mentorjev razvili svojo poslovno idejo, pripravili poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljali za podjetniško kariero ali večjo zaposljivost. Pri tem je cilj vsakega udeleženca, da v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovi lastno podjetje, se samozaposli ali zaposli pri drugem delodajalcu. Operacija bo uspešna v primeru, da najmanj 35% vseh vključenih najde rešitev v enem od prej omenjenih zaposlitvenih izhodov.

Operacija mladim brezposelnim ponuja odlično priložnost, da razvijejo svoje znanje in si olajšajo podjetniške začetke, regijam pa možnost, da pospešijo nastajanje novih podjetij, posledično ustvarijo nova delovna mesta in zadržijo domače mlade moči v domačem okolju.

Foto: ena izmed idej iz prejšnjih programov Podjetno v svet podjetništva (Arhiv Pomurec.com)

Operacija sodi v operativni program razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013. Evropski socialni sklad financira 85 odstotkov operacije, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa še preostalih 15 odstotkov.

Javni poziv je dostopen na spletni strani RRA Mure in je odprt do vključno 4. julija. Vse dodatne informacije o vsebini in poteku projekta boste lahko dobili na predstavitvi 24. junija ob 13h v prostorih Kluba PAC, Lendavska ulica 5A, Murska Sobota (4. nastropje).

Letak Podjetno v svet podjetništva 2014 si lahko ogledate v priponki.

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.