https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Rekordov pri letošnji letini pšenice ne pričakujejo

19.06.2014 ob 7:45  

Na nekaterih poljih v Pomurju so že začeli z žetvijo ječmena, kar hkrati tudi pomeni, da se bo po  nekaterih napovedih začela žetev pšenice že pred koncem meseca, saj lahko kasneje kakovost in količina pridelka samo upadata, opozarjajo strokovnjaki.


Na jesenski setvi bi naj bili pogoji za žita zelo ugodni, deževen november pa je terjal nekatere dodatne agrotehnične ukrepe. Mile zime niso najbolj ugodne in so od pridelovalcev zahtevale posebno pozornost pri zatiranju škodljivcev. Višje spomladanske temperature in zadnji temperaturni šok so pospešili dozorevanje pšenice in z žetvijo ne gre odlašati, saj kasneje kakovost in količina pridelka samo upadata.

Po pisanju Večera rekordov po besedah pridelovalcev ni za pričakovati. Kako bodo zadovoljni s pridelkom, pa je odvisno tudi od tega, na kakšnih tleh raste, kako so pridelek tekom leta zaščitili pred boleznimi in škodljivci, piko na i pa bo postavilo tudi vreme v teh dneh.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.