https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

POM-NOGOMET: Dravinja na vrhu, Roman Gostan strelski kralj

20.6.2014  

Sezona 2013/2014 v 3. slovenski nogometni ligi - vzhod se je končala, pred vami pa je nekaj statističnih podatkov o pretekli sezoni, ki jih je pripravila MNZ Lendava kot organizator tekmovanja.


Naslov prvaka 3. SNL - vzhod je osvojila Dravinja Kostroj, na drugem mestu pa je z devetimi točkami zaostanka pristala Drava Ptuj. Nato sledijo trije pomurski klubi in sicer Odranci, Rakičan in Beltinci.

Izmed ostalih pomurskih klubov je Nafta sedma, Avto Rajh Ljutomer osmi, Tromejnik G-Sukič deseti, Grad dvanajsti in Čarda zadnja štirinajsta.

Doma najuspešnejša Dravinja, v gosteh Dravinja in Drava            

Na domačem terenu je največ točk osvojila prvouvrščena Dravinja, 35, drugi najboljši domačini pa so Beltinci in Šmarje pri Jelšah, ki so osvojili 28 točk. Več kot 20 točk so na domačem terenu osvojili še Drava Ptuj (26), Odranci (26), Ljutomer (23) in Tromejnik (21). Najmanj točk pa sta doma osvojila zadnja Čarda (9) in Aha Emmi Bistrica (5).

Največ točk na gostovanjih pa sta osvojila Dravinja Kostroj in Drava Ptuj, kar 31, drugi najuspešnejši je s 27 točkami Rakičan, sledita pa Nafta in Odranci z 21. V gosteh so najmanj točk vknjižili Tromejnik in Šentjur (9) in Grad (6) ter Čarda, ki je v gosteh osvojila le eno točko.

Največ zadetkov je dosegla Dravinja, 82, sledijo Odranci in Šmarje s 65, sledita Drava (59) in Rakičan, ki je nasprotno mrežo zatresel 52-krat. Najmanj zadetkov je dosegla Čarda, le 23.

Tudi pri pregledu najmanj prejetih zadetkov prednjačijo prvaki, saj so edini prejeli manj kot 20 zadetkov, in sicer le 16. Drugouvrščena  Drava je prejela 23 zadetkov, nato pa sledijo Rakičan, Beltinci in Nafta (38) ter Rakičan, ki je prejel zadetek več. Največ zadetkov pa je prejela Čarda, saj je klonila kar 88-krat.

 

Tudi to sezono največ ljudi spremljalo Beltince in Odrance               

Največji povprečni obisk beležita Beltinci in Odranci, na njunih tekmah se povprečno zbere 462 oziroma 312 gledalcev, okrog 270 gledalcev na tekmo pa imata Rakičan in Nafta. Več kot 200 gledalcev pa obiskuje še Grad in Tromejnik, sledita pa najslabše obiskani pomurski ekipi Ljutomer in Čarda, ki ima povprečno 166 oziroma 168 gledalcev na tekmo. Najbolj gledana »nepomurska« kluba sta Drava Ptuj (120) in Dravograd (111), preostale štiri klube pa obišče manj kot 100 gledalcev na tekmo.

 

Pomurski klubi po obiskanosti tekem daleč pred »nepomurskimi«         

Skupen ogled vseh tretjeligaških tekem znaša 34.235 gledalcev, kar znese povprečno 188 gledalca na tekmo.    

Podrobnejši pogled razkriva, da se je več kot tričetrtine vseh gledalcev zbralo na tekmah pomurskih klubov, 27.370, štajerski in koroški klubi pa so na svoje tekme skupaj pritegnili skupaj skromnih 6.865 gledalcev.

Pomurske ekipe čedalje bolj disciplinirane

Pretekle Fair play lestvice so razkrivale, da pomurski klubi niso bili najbolj disciplinirani. Letos je vendarle nekoliko bolje. Najvišje na četrtem mestu je Tromejnik, sledi Grad, Odranci so sedmi, Rakičan osmi. Kljub temu najmanj discipliniran klub prihaja iz pomurskega območja, saj na samem dnu Fair play lestvice najdemo Nafto iz Lendave.                   

Največkrat so sodniki rumeni karton pokazali Nafti (80), tri manj pa Ljutomeru, sledijo Šentjur (74), Drava Ptuj (71), Čarda (67), Beltinci (65) in Rakičan (63). Najmanj rumenih kartonov je prejel Malečnik, le 45, najmanj od pomurskih klubov pa Grad, 53.

Rekorderji pri rdečih kartonih so štirje pomurski klubi in sicer Beltinci, Nafta, Ljutomer in Čarda, saj je pri posamezni ekipi bilo izključenih po devet nogometašev. En rdeč karton manj sta prejela Rakičan in Šentjur. Najmanj rdečih kartonov sta prejela Šmarje pri Jelšah in Odranci, samo dva.

 Roman Gostan strelski kralj

Strelska krona minulega prvenstva pripada igralcu Odrancev Romanu Gostanu, ki je bil uspešen kar 25-krat, od tega je pet zadetkov dosegel iz enajstmetrovke. Najbližji zasledovalec Urban Čander iz Dravinje Kostroj je dosegel dva zadetka manj. Tretje mesto pa z 20-imi zadetki zaseda najboljši strelec lanske sezone Damir Čontala. Od pomurskih igralcev so več kot deset zadetkov dosegli še Amadej Maroša (15), Mihael Karas (14) ter Niki Slana in Mihael Ivanič in Matej Škafar, ki so zadeli natanko deset krat.  

Skupaj je bilo doseženih 650 zadetkov, od tega 64 iz enajstmetrovk ter 18 avtogolov, med strelce pa se je vpisalo 189 različnih nogometašev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.