https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V soboto bo potekal Sejem nevladnih organizacij Pomurja in Teden ljubiteljske kulture

Murska Sobota, 19.06.2014 ob 14:00  

Na terasi pri Zvezdi v Murski Soboti so organizatorji Sejma NVO Pomurja ter Tedna ljubiteljske kulture predstavili pestro dogajanje, ki se bo odvijalo to soboto z začetkom ob 9. uri na Trgu kulture in drugih lokacijah v Murski Soboti.


Program dogajanja na sejmu so predstavili Geza Kišfalvi, koordinator JSKD OI Murska Sobota, Tadeja Bencak, strokovna sodelavka LRF za Pomurje, Aljoša Obal, organizator kulturnega programa in Marta Horvat, predsednica sveta JSKD OI Murska Sobota. Sejem NVO Pomurja, ki ga organizira Lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča NVO Pomurja združujejo z dogodkom Kultura med ljudmi v sklopu Tedna ljubiteljske kulture, ki ga istočasno organizira Območna izpostava JSKD Murska Sobota v sodelovanju z drugimi organizacijami, v okviru katere bodo potekale javne vaje kulturnih ustvarjalcev. Po besedah Horvatove so želeli, da se kulturniki približajo ljudem, da niso uniformirani, ampak da na čim bolj preprost način pokažejo, s čim se ukvarjajo in dajo možnost, da se lahko vsi zainteresirani tudi vključijo v določene skupine.

Namen sejma je promocija nevladnega sektorja

Na sejmu bodo nevladne organizacije imele brezplačno priložnost, da se predstavijo in približajo svoje delo širši javnosti, sklepajo nova poznanstva, se mrežijo in kujejo idejo za nove skupne projekte. Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja želi s sejmom opozoriti javnost na pomen nevladnega sektorja in njegovo vlogo v družbi, ki je še posebej v času poglabljajoče krize in vse manjše vloge socialne države pomembna točka opore, na katero lahko računajo ljudje, ki se soočajo z različnimi stiskami.

Sodelovalo bo okrog 40 nevladnih organizacij in socialnih podjetij

Kot je povedala Bencakova, je sodelovanje na sejmu potrdilo okrog 40 nevladnih organizacij z najrazličnejših področij (okolje, zaščita živali, mladi in otroci, turizem, kultura, šport itd.). Organizatorji želijo privabiti čim večje število obiskovalcev ter tako delovanje NVO približati najširšemu krogu uporabnikov.

Obal je še dodal, da se bo predstavilo 9 kulturnih društev iz 6-ih različnih občin, to so Mestna občina Murska Sobota, Beltinci, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Gornji Petrovci. Skupaj bo sodelovalo 15 kulturnih skupin oz. 150 udeležencev. Celotno dogajanje se bo odvijalo na 5-ih različnih lokacijah v Murski Soboti: na Slovenski ulici (pri Šopingu in nekdanji Podmornici), na Trgu kulture in na Avtobusni postaji Murska Sobota.

Nevladne organizacije bodo pripravile pester spremljevalni program

Promocijske mize bodo na voljo NVO-jem, da predstavijo svoje izdelke ter projekt, mnoge izmed njih pa bodo mimoidočim ponudile tudi aktivnosti, v katerih bodo lahko sodelovali (delavnice za mlade, predstavitev kvačkanja, izdelava origamijev, simulacija slepote, učenje plesa s palico z mažoretkami). Sejem pa bo tudi letos imel pridih dobrodelnosti. Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src bo na sejmu zbiralo šolske potrebščine za otroke iz Pomurja.

Pestro sobotno dogajanje na Trgu kulture v Murski Soboti

Organizatorji sejma se pridružujejo dogajanju na Trgu kulture, na katerem bo istočasno potekal tudi dogodek Kultura med ljudmi v sklopu Tedna ljubiteljske kulture, ki ga organizira Območna izpostava JSKD Murska Sobota v sodelovanju z drugimi organizacijami. V sklopu tega dogodka bodo na različnih lokacijah v Murski Soboti potekale javne vaje kulturnih ustvarjalcev. Častni pokrovitelj 6. sejma nevladnih organizacij Pomurja je murskosoboški župan Anton Štihec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2014 ob 15:05 gost

      Cigani kradejo agregate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2014 ob 7:30 gost gost

      Vsem se je že pootročilo... "kultura" kot nalepka na vse, kar ti pride prav za to, da iz ljudi potegneš denar. Vsi hočejo biti kulturni, zato obiskujejo kulturne prireditve da bi bili videti kulturni. Govorijo kulturno in se obnašajo kulturno. Vse je to le zunanji videz, da prepričaš druge. Kaj pa v resnici počneš - ko te drugi ne vidijo - to je zdaj vprašanje...... Če bi bili v resnici tako kulturni (karkoli vam že ta beseda pomeni) potem bi danes bili cvetoča družba s cvetočim gospodarstvom. Tudi prej nismo bili. Vse je bilo le VIDEZ. Sedaj je resnica prišla na dan.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.06.2014 ob 13:42 naci gost

      Tole sedenje tukaj in kramljanje o nostalgiji , je zapravljanje še tistega denarja , ki ga je iz leta v leto manj in je namenjen za druge stvari , vendar se prej porabi kot pa prijde v prave roke. Kaj tale peščica na vrtu pri zvezdi pomeni za našo izpostavo JSKD M. SOBOTA ???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.