https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladinski center Prlekije organiziral panoramsko vožnja s kolesom

Ljutomer, 20.06.2014 ob 7:45  

Mladinski center Prlekije je organiziral športni dan, udeleženci so s kolesom prevozili širše območje občine Ljutomer.

 

Po poročanju Mladinskega centra Prlekije je v soboto, 14.6. potekala prva letošnja panoramska vožnja s kolesom. Organizirala sta jo  Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer. Udeleženci so se zbrali na sedežu organizacije v Spodnjem Kamenščaku, kjer so naredili prvo skupinsko sliko.

Nato so odrinili proti mestni hiši v Ljutomeru. Sledil je ogled broda na Muri in čebelarskega muzeja na Krapju-Tigeli. V muzeju so jim predstavili zgodovino muzeja ter ponudili domače dobrote, vključno z medenimi keksi, medom in medico. Naslednja postaja je bila TD Grünt na Cvenu, kjer so jim razkazali svoje prostore in možnosti, ki jih ponujajo. Zadnja postojanka je bila pri domačinki Aniti Potočnik, sicer zaposleni kot animatorka v prleškem mladinskem in pokrajinskem nevladnem centru. Anita je kolesarje v Gresovščaku pogostila z narezkom in pijačo, da so si pridobili energijo za pot proti domu. 

Najmlajša udeleženka je bila stara samo pet let, in sicer Mia Makovec, ki je že tako prijetnemu izletu  dodala piko na i. Skupno so naredili približno 35 kilometrov. Ker so bili zadovoljni z opravljenim izzivom in preživetim dnevom, so sklenili, da ga kmalu spet ponovijo in raziščejo še druge lepote Pomurja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.