https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Markišavcih postavili spominsko ploščo gasilcu Zoltanu Rituperju

Markišavci, 20.06.2014 ob 10:30  

V sredo,18. junija je potekala slovesnost pred gasilskim domom Markišavci, kjer je bila odkrita spominska plošča dolgoletnemu poveljniku društva in podpoveljniku gasilske zveze Murska Sobota Zoltanu Rituperju.


Rituper je deloval v obdobju, ko se je začela izgradnja gasilskega doma  leta 1955. Od leta 1958 naprej pa je bil 20 let poveljnik društva, kjer skrbel za operativno aktivno delo v društvu. Zelo aktiven je bil tudi pri mednarodnem sodelovanju, tako z gasilci z Gradiščanskega (Avstrija). Kljub temu da je veliko časa namenil kmetovanju, kot gasilec nikoli ni odrekel dela, ne v GZ Murska Sobota in ne v svojem matičnem društvu v Markišavcih. Bil je zelo poznan funkcionar v nekdanji veliki občini Murska Sobota, v Pomurju in širše v Sloveniji.  

Spominsko ploščo sta v prisotnosti številnih gasilcev in krajanov odkrila njegova nekdanja gasilska sodelavca Franc Gomboc častni regijski poveljnik in Ernest Eory častni predsednik GZS.

Po odkritju spominske plošče je bila svečana seja društva ob prisotnosti visokih gostov gasilske organizacije: Ernesta Eorya častnega predsednika GZS, podpredsednika GZS Milana Antolina, Franca Gomboca častnega regijskega poveljnika, Štefana Barbariča predsednika GZMO in drugi gasilskih tovarišev.

Tajnik društva je podal kroniko društva vse od ustanovitve naprej. Ob tej priložnosti je društvo izdalo bilten. Delovanje društva je na visokem nivoju saj v društvu delujejo sledeče enote: pionirji, člani A, članiB, članice B (v zadnjih 10. letih so trikrat sodelovale na državnem tekmovanju). in ekipa veteranov.

Na svečani seji so bila podeljena priznanja gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota. Priznanja Gasilske zveze Slovenije bodo podeljena na proslavi v soboto. Proslava v ta namen bo v soboto, 21. junija  2014 ob 15. uri nato bo družabno srečanje z veselico in ansamblom Weekend Band.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.