https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bakovčani preživeli družabno nedeljsko popoldne

Bakovci, 23.06.2014 ob 11:15  

V nedeljo so se na domačem Športno-rekreacijskem centru v Bakovci zbrali vaščani in vaščanke.


Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je vodil dr. Ivan Štuhec, ki ga poznamo kot prodornega komentatorja dogajanja v slovenskem družbenopolitičnem prostoru in na cerkvenem področju. Nadaljevalo se je s kulturnim programom, v katerem so nastopili otroci iz domače vrtca in osnovne šole ter društvo upokojencev. Sledilo je skupno kosilo, popoldne pa je bil v znamenju športnih in zabavnih iger v katerih je sodelovalo 12 ekip, ki so zastopale svoje ulice ali društva, ki delujejo v vasi. Pomerili so se v speedmintonu, odbojki-tenisu, metanju obročev, vlečenju vrvi, hoji s škafom vode mimo ovir in stari pastirski igri t.i. pöcketeš, ki se sicer tako imenuje v Beltincih. Zanimivo je, da ima v drugih vaseh lahko povsem drugo ime in je ne poznajo povsod. Igrali so jo na pobudo Alojza Kereca, ki jo je spoznal pri starih starših v Beltincih. Igra še zdaleč ni tako enostavno, kot morda deluje na prvi pogled.

Srečanje Bakovčank in Bakovčanov je sedaj že tradicionalno. Letošnje je v potekalo pod geslom enost v različnosti. Predsednica Krajevne skupnosti, mlada Nives Cajnko, je poudarila, da kljub temu, da so si različni, želijo delovati enotno, narediti nekaj za svoj kraj, se veliko družiti in povezovati. Srečanja so se udeležile vse generacije. V vasi deluje veliko različnih društev, ki so za letošnje poletje pripravila številne prireditve v sklopu Bakovskega poletja 2014.   

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.