https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zabava z Ansamblom Roka Žlindre ob odprtju rekreacijskega centra na Bistrici

Gornja Bistrica, 23.06.2014 ob 12:15  

Včeraj so na Gornji Bistrici slovesno odprli rekreacijsko-gasilski center Jame. Za plesno vzdušje med obiskovalci je poskrbel Ansambel Roka Žlindre.


Ideja o izgradnji tovrstnega centra je na Gornji Bistrici tlela že vrsto let, včeraj pa je potekala slovesnost z blagoslovitvijo prostorov. Na zemljišču, kjer so se v preteklosti nahajale jame, ki so jih vaščani izkoriščali za plavanje, drsanje in ribolov, se danes nahajajo prostori za shranjevanje opreme gasilcev in gasilskih vozil. Voda na zemljišču, velikem skoraj en hektar, je sčasom presahnila. Jame so pričeli zavažati z gradbenim materialom, območje pa so dokončno sanirali, ko so ga poravnali še z zemljo.

Na urejenem zemljišču danes stoji zgradba za potrebe gasilcev, drugih društev in vaščanov. V sklopu centra, katerega vrednost je ocenjena na 220.000 evrov, je urejen tudi prostor z igrali za otroke in večje travnato območje, zaradi česar Bistričani upajo, da bodo v center poleg gasilcev privabili tudi družine, športna društva in druge zainteresirane.

Na slavnostnem odprtju centra so v kulturnem programu nastopili mladi folkloristi iz šole in vrtca na Bistrici, za zabavo pa je poskrbel Ansambel Roka Žlindre.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2014 ob 13:36 gost

      GORNJI GASILCI POPUŠI LI NA CEJLOJ FRONTI!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2014 ob 14:14 gost 2 gost

      zakoj si takšnoga mnenja?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.06.2014 ob 15:20 prulek gost

      Čestitam, vsem , ki ste doprinesli k temu , da je tale projekt pripeljan h koncu in predan svojemu namenu ! Gasilci pa BOG POMAGAJ !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.06.2014 ob 19:03 gost-gost2 gost

      A ta štiri igrala so glavna atrakcija tega rekreacijskega centra? kaj si lahko začnejo z njimi 15+ letniki?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.06.2014 ob 23:37 gost

      ne razumem kak lehko ma nešče nekaj proti gasilcom. da nebi bil ti prvi ki bi najbolj rabil gasilce !! glede igral pa se ne sekirat, ni še vse končano, delo se nadaljuje, ampak žal ni mogoče narediti vse naenkrat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.