https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V petek se prične »Soboško poletje 2014«

Murska Sobota, 24.06.2014 ob 8:00  

V petek, 27. junija, se začenja prireditev SOBOŠKO POLETJE 2014, ki jo že osmič zapored prirejata Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in bo trajala do 30. 8. 2014.


Prireditve bodo potekale na več lokacijah: večina na Trgu kulture (petkovi glasbeni večeri in sobotni dopoldanski program za otroke), na grajskem dvorišču (koncerti klasične glasbe), delavnice v mestnem parku in v Gledališču Park (plesno glasbena predstava iz Ingolstadta).

Vsi napovedani večerni koncerti iz našega programa, ki jih prirejamo na Trgu kulture, se bodo pričenjali kot nekaj preteklih let: v juniju in juliju ob 21. uri, v avgustu  ob 20. uri.

Program za otroke ob sobotnih dopoldnevih bo prav tako bo isti uri kot pretekla leta - ob 10.00. 

V soorganizaciji z Glasbeno mladino Slovenije smo pripravili tudi nekaj koncertov klasične glasbe, ki se bodo odvijali na grajskem dvorišču ob 19.30. Gre za koncerte udeležencev 21. mednarodnega poletnega glasbenega tabora Glasbene mladine Slovenije, ki bo tokrat že drugič zapored v Murski Soboti (prvi je bil leta 1976 na domačiji slikarja Lojzeta Veberiča v Seliščih).  Trije koncerti se bodo zvrstili od četrtka, 24. 7. – sobote, 26. 7. 2014.

V sodelovanju z društvom BAOBAB bomo v okviru prireditve Izrazni svet afriške kulture pripravili  v mestnem parku plesno in bobnarsko delavnico ter koncert vokalne skupine v   Mestnem parku ter v Gledališču Park koncert odličnega violončelista iz ZDA.

V Gledališču Park  pa bo tudi letos glasbeno-plesna predstava, ki so jo pripravili v Ingolstadtu, v njej pa sodelujejo tudi dijaki soboških srednjih šol in mladi iz Györa na Madžarskem, ki je prav tako pobrateno mesto mesta Ingolstadt.

Vstop na vse prireditve bo tudi letos prost.  Celotni stroški znašajo 26.000 EUR, od tega za plačila nastopajočim 17.000 EUR, ostalo so stroški tiska in distribucije programske zloženke in druge promocije, stroški SAZA-sa, najema odra, ozvočenja,  nočitev in pogostitve nastopajočih, itd.  Celotni program prireditev je predstavljen v programski zloženki, ki jo jutri prejmejo vsa gospodinjstva v naši občini.

»Festival Soboški dnevi  so se zaključili – vreme nam je bilo doslej naklonjeno, obisk je bil tudi tokrat izjemen, zadovoljstvo so izražali tako nastopajoči kot obiskovalci festivala.  In sedaj se že veselimo nadaljevanja poletja – upamo, da bo tisto pravo, čez dan vroče in ob večerih prijetno osvežujoče -  ter z njim prireditve »Soboško poletje«. Vabimo vas, da  prihajajoče večere ob koncih tedna preživite v prijetni družbi na Trgu kulture,  kjer se bo odvijal program, ki so ga izbrali na našem Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in bodo poskrbeli, da bo nemoteno izpeljan. 

Ob tej priložnosti naj se zahvalim vsem sponzorjem, ki so nam omogočili, da bomo lahko z njihovo finančno in materialno pomočjo  ter storitvami  projekt tudi uresničili. Zahvaljujemo se tudi Pokrajinski in študijski knjižnici, ki nam bo prepustila v uporabo njihove prostore, ker jih potrebujemo za nastopajoče in opremo. Še posebej pa bi se rad zahvalil za razumevanje in strpnost vsem prebivalcem, ki prebivate v bližini trga, “ je v zvezi s festivalom povedal župan Anton Štihec.

Program je predstavila mag. Brigita Perhavec, ki ga je tudi letos izbrala. Povedala je, da bodo na letošnjem festivalu zaigrali, zapeli in zaplesali nastopajoči iz Slovenije, Slovenije, Avstrije, Francije, Ruande, Hrvaške, Makedonije, Madžarske in ZDA. Tudi letos je program zelo raznolik in prepričani so, da bo vsak obiskovalec našel kaj zase: od popa, swinga, soula, r&b, hip-hopa, rocka, bluesa, reggeae, etna,…do jazza). Glede na zelo dober odziv obiskovalcev na sobotni umetniški in zabavni program za otroke v preteklem letu, smo se tudi letos (v okviru finančnih zmožnosti) še posebej potrudili pri izboru dopoldanskega sobotnega programa za otroke.

Program dogajanja na Soboškem poletju 2014 najdete v priponki:

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.