https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Študent iz Beltincev sodeluje pri razvoju nove aplikacije za upravljanje reklam

Beltinci, 04.07.2014 ob 8:00  

Te dni na trg prodira nova aplikacija »flyers2go«, ki uporabnikom želi omogočiti enostaven pregled in izbor aktualne in celovite akcijske ponudbe v Sloveniji na enem mestu. Ekipa »flyers2go«, katere član je tudi Dominik Letnar, študent iz Beltincev, pa ni le ustvarjalna, temveč tudi dobrodelna, saj te dni z dobrodelno akcijo zbira sredstva za Fundacijo za invalidno mladino »Vrabček upanja«.

Kaj je »flyers2go«?

»Flyers2go« je spletno orodje, ki uporabniku pomaga pri ciljnem oglaševanju, hkrati pa ponudnikom zmanjša stroške oglaševanja. Namen aplikacije je pritegniti pozornost uporabnikov, ponudnikom pa s tem olajšati statistični pregled o tem, koliko ljudi si njihove reklame sploh ogleda ter koliko je sploh naročnikov za določene reklame. S tem se ciljno zmanjša naklada reklam, ki hote ali nehote pristanejo v košu, uporabnik pa v svoj virtualni nabiralnik dobi točno to, kar si želi. Ker je aplikacija šele v prodiranju, se ponudniki reklam pazljivo odločajo zanjo. Uporabniki se tako na začetku naj ne ustrašijo, če aplikacija še ne razpolaga z vsemi reklamami – razvijalci so že v dogovoru s številnimi ponudniki, ki bodo svoje reklame kmalu vključile v »flyers2go«.

Idejni vodja je podjetje RoLeKS

Ideja za aplikacijo, s katero lahko uporabniki upravljajo z reklamami, se je rodila v podjetju RoLeKS Robert Letnar s.p. Ambiciozno podjetje, ki s svojim znanjem, izkušnjami in profesionalnim odnosom sprejema vse izzive, ki jih ponuja trg, se ukvarja z računovodskimi storitvami za podjetnike, tajniške storitve, poslovno posredovanje, kasneje pa je svojo dejavnost razširilo še na računalniško  programiranje in vzdrževanje računalniške opreme. Njihov osnovni in edini cilj je zadovoljstvo uporabnikov njihovih storitev ter dolgoročno sodelovanje z njimi, tako pa se je rodila tudi ideja za »flyers2go«.

V ekipi tudi mladi Beltinčan

Ekipo razvijalcev sestavljata študenta Tadej Vengust in Dominik Letnar, ki obiskujeta Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze Maribor. Beltinčan Dominik Letnar se je že kot otrok srečeval z računalniki in se tako vedno bolj posvečal računalniškim vodam.

V osnovni šoli so ga navduševale različne stvari, tako ga je pot zanesla na Srednjo poklicno in tehniško šolo v Mursko Soboto. Imel je odlične pogoje, da je lahko spoznaval nove stvari in tako razvijal svoje sposobnosti, se udeleževal različnih računalniških tekmovanj in na zaključku dosegel še odličen uspeh na poklicni maturi (zlati maturant). Izobraževanje je nadaljeval na področju računalništva.

Letošnje leto je vpisan kot absolvent prej omenjene fakultete, smer Računalništvo in informacijske tehnologije. Kljub izkušnjam, ki jih je pridobil skozi šolanje, mu je ideja »flyers2go« predstavljala velik izziv, ki pa je na koncu uspešno premagan. Kot je tudi sam povedal ga z ekipo čaka še ogromno dela, vendar so s sedaj doseženim več kot zadovoljni.

Od varstva okolja do dobrodelnosti

Aplikacija »flyers2go« ima številne prednosti. Poleg tega, da uporabniku olajša pregled nad reklamami, zmanjša tudi porabo papirja. Povprečno gospodinjstvo na leto zavrže vsaj 100 kilogramov papirja - v to številko spadajo predvsem reklame. Z novo aplikacijo, s katero njegova ekipa želi prodreti tudi na tuje trge, bi se ta številka lahko bistveno zmanjšala.

Ekipa »flyers2go« pa hkrati deluje tudi na dobrodelnem področju, saj so se pred kratkim udeležili prireditve »5. dobrodelni nogometni spektakel«, kjer so na majico z logotipom aplikacije zbrali podpise številnih znanih slovenskih obrazov. Majico, ki jo krasijo podpisi smučarske šampionke Tine Maze, predsednika RS Boruta Pahorja, Filipa Flisarja, Jožeta Potrebuješa, Petra Podlunška, Jožefa Vöröša, Jureta Koširja, Tima Matavža, Aleksandra Radosavljevića, Valterja Birse, Roka Ferengjara in Alenke Bratušek, lahko preko dražbe kupite na spletni strani http://upanje.flyers2go.eu/.

Akcija traja do 20.7.2014, celotni izkupiček od prodaje pa bo namenjen Fundaciji za invalidno mladino »Vrabček upanja«.



Več o aplikaciji »flyers2go« si lahko preberete na www.flyers2go.eu in na njihovi uradni Facebook strani https://www.facebook.com/flyers2go.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.