https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni šli na sprehod z vozički

Gornja Radgona, 26.06.2014 ob 11:30  

Stanovalce Doma starejših Gornja Radgona, ki so priklenjeni na invalidski voziček, so tudi letos popeljali na izlet. V toplem junijskem dopoldnevu so se napotili skozi mestni park proti središču mesta in naprej čez most do Avstrije.

 

Letos so se sosednje države le dotaknili, so pa že bili tam predlani.  Na poti nazaj so se ustavili v  bivalni enoti Zavoda Hrastovec, kjer so, kakor se za izletnike spodobi, pomalicali sendviče. Prijazni gostitelji so pripravili pecivo in sok in malo poklepetali. Direktor doma, ki je bil tokrat v vlogi turističnega vodiča, je v senci pod kostanji udeležencem opisal pot in opozoril na pomembne zgodovinske in arhitekturne znamenitosti Gornje Radgone. 

Na poti nazaj proti domu so imeli tako veliko snovi za pogovor med stanovalcem na vozičku in prostovoljcem, ki ga je peljal. Tudi letos so namreč izlet izvedli s pomočjo prostovoljcev – stanovalcev in zunanjih, ter svojcev, saj na izlet popeljejo skoraj trideset stanovalcev, ki se lahko premikajo le z vozičkom in za sodelovanje potrebujemo prav toliko spremljevalcev.

Izlet so zaključili s fotografiranjem pred fontano v mestnem parku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.06.2014 ob 15:31 Stewen gost

      LEPO, LEPO...Keo sem v napovedi prebral naslov članka: V Gornji Radoni šli na sprevod z vozički, sem pomislil na mlade (in tudi malo manj mlade) mamice, ki da so se na sprehod podale z vozički, v kateri so novorojenčki. V MS večkrat vidim skupino mamic, ki "skupaj" peljejo svojo deco, med katero sta tu in tam dvojčka. Lepo,lepo, čeprav sam nisem poskrbel za nadpovprečni naraščaj. Zdaj, ko sem se poglobil v Pomurčev zapis in si z očali ogledal fotografije, pa vidim,da so na vozičkih bili starejši in verjetno nepokretni iz doma počitka v Gornji Radgoni. Dvakrat lepo: prvič, ker lahko bereno tudi o radgonskem domu, ne le radenskem, drugič (lahko pa tudi prvič) pa je, da so tisti,ki so "vozičkarje" peljali, naredili dobro delo: šli so na zrak,med druge ljudi.... in slutim, da so se prijetno počutili, zato so seveda svojim vodičen hvaležni. Vodiči prav vselej niso ali pa ne uspejo biti sorodniki "domarjev". Tako v bližnjem domu opažam,da tiste, ki ne morejo hoditi, večkrat vozijo na sprehod, na pošto dvignit denar, v trgovino za priboljšek ali pa "na kavico" .... njihovi "sobivalci",ki četudi niso mladi, večkrat tudi bolni ... zmorejo moči in pomagajo sočloveku,ki je še v hujšem položaju (omejena pokretnost). To in podobni primeri kažejo, da še so ljudje, ki so - ljudje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.