https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Poletje z Društvom Enovita v soboškem parku

Murska Sobota, 28.06.2014 ob 7:00  

V gradu v Murski Soboti je potekal vseslovenski dogodek Gongi za Slovenijo, ki ga je organiziralo novo nastalo društvo Enovita – Društvo za veselo življenje. Dogodek je bil namenjen tako otrokom kot odraslim, v društvu pa pravijo, da je to bil uvod v poletno dogajanje Jasa mavričnih utrinkov v soboškem parku.


Dogodek so najprej obiskali otroci, katerim je Andreja Časar ob zvočni spremljavi pripovedovala pravljice. Zatem pa je sledila zvočna kopel, ki sta jo izvedla Alja Petric in Aleš Ifko. Lepo število obiskovalcev je lahko prisluhnilo zvokom gongov Urana in Marsa ter ostalim prvinskim instrumentom, kot so oceanska školjka, dežna palica, šamanski boben, tibetanske posodice. Dogodek Gongi za Slovenijo - Poljub neba in zemlje, se je odvijal po celi Sloveniji, saj se je na isti dan združilo okoli dvajset igralcev gongov iz vse Slovenije, ki so zaigrali vsak na svoji lokaciji – vse od slovenskih gora do jam.

Društvo Enovita skrbi za zdravo in zadovoljno življenje

Kot smo že omenili, je dogodek v Murski Soboti organiziralo Društvo Enovita, ki bo odslej vsako poletno sredo ustvarjalo na Jasi mavričnih utrinkov v soboškem parku. Kot pravijo v društvu, so njihove aktivnosti namenjene združevanju, povezovanju ter izobraževanju na področju zdravega in zadovoljnega življenja in kulture. Enovita združuje posameznike, ki jih povezuje širjenje najrazličnejših dejavnosti na področjih kulture, umetnosti, rekreacije, družboslovja in humanistike. Aktivnosti društva pa so namenjene združevanju ter izobraževanju na področju zdravega, zadovoljnega, celostnega življenja.

Vsako sredo Jasa mavričnih utrinkov v soboškem parku

Sicer pa o Jasi mavričnih utrinkov, ki se bo odvijala vsako sredo med 17 in 21 uro v parku, v društvu pravijo: »Odslej bodo srede namenjene sprostitvi, imaginaciji in druženju. Naj bo poletje veselo in razgibano. Smo novonastalo društvo, ki združuje mlajšo generacijo podobno mislečih ustvarjalnih posameznikov. Da bi naše mesto nudilo raznoliko paleto dogajanja čez poletje 2014, smo se odločili, da k temu prispevamo nekaj tudi sami. Tako je nastala ideja o trajajočem kulturnem dogodku, ki bi združeval aktivnosti za otroke in odrasle: zvočno kopel z gongi, pravljično jogo ter jogo za odrasle, pripovedovanje pravljic za otroke in še kaj - pustimo poletju, da naredi svoje!«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.