https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Zakaj se poročiti?

28.6.2014  

Zavedati se moramo, da poroka ni samo slavje in papir, ampak dolgoročni življenjski načrt s pravo osebo.

Nekoč se je poroka uporabljala kot sredstvo za ohranjanje moči, povečanje zemljišča, sklepanje zavezništev. Ženske si partnerja niso izbrale same in tudi ljubezen ni igrala pomembne vloge. Poroka in zakon že nekaj desetletij nista več samoumevna, saj vse več parov v sklepanju zakonske zveze ne vidi smisla. Večina vidi le slabe plati poroke, a pozablja na prednosti. Čeprav se je pogled na zakon v zadnjih letih zelo spremenil, pa so koristi zakonske zveze ostale nespremenjene.

www.telegraph.co.uk

Boljše finančno stanje

Družba je naklonjena poročenim parom, saj zanje obstaja vrsta olajšav. Lažje vama bo pri nakupu stanovanja ali hiše, avtomobila ... Če eden od vaju naleti na finančne težave, se lahko lažje zanese na partnerja, saj vaju zakon povezuje v celoto. Saj veste, v dobrem in v slabem.

Boljše zdravje

Srečna zakonska zveza obema prinaša boljše telesno in duševno zdravje. To so dokazale že številne raziskave, ki poleg tega kažejo tudi na to, da imajo poročeni ljudje daljšo življenjsko dobo kot njihovi neporočeni vrstniki. Tudi uživanje alkohola in drog naj bi bilo manj pogosto med poročenimi pari.

Več seksa in boljši seks

Raziskava, ki so jo opravili na inštitutu Kinsey, je pokazala, da 23 odstotkov samcev nima spolnih odnosov tudi po leto dni, medtem ko pojav letne "suše" pozna le en odstotek poročenih. Enako v seksu dva do trikrat tedensko uživa 36 odstotkov poročenih in 19 odstotkov samskih.

Poročeni ljudje ne umirajo sami
Čeprav v mladih letih še ne razmišljamo o tem, pa nas leta hitro dohitijo in vsakdo si na koncu življenjske poti želi ob sebi nekoga, ki ga ima rad in bo z njim do zadnjega trenutka.

Vir: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2014 ob 9:35 ANĐALER gost

      Ja boljše finančno stanje,kje pa živimo u Švici,Boljše zdravje,hrana biološko predelana,vse bolj onesnažen zrak.itd,itd ...Več seksa malo prej sem pa prečitel u enem članku da je malce manj seksa,Ja prav imaš s tabo sta oče in sin in sveti duh,Bla ,bla,bla

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2014 ob 11:53 gost gost

      več seksa? Ha, ha. Čakajte ka se oženite pa ka začajo žene glave boleti :)

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2014 ob 10:18 smrkci gost

      Nekoč je bilo več porok kot danes,danes je pa zakonodaja taka da ti to ne dovoli pa če bi hotel ali pa ne.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2014 ob 16:14 gost

      ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.