https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sobotno praznovanje 120. obletnice PGD Moravske Toplice

Moravske Toplice, 29.06.2014 ob 11:00  

PGD Moravske Toplice, ki letos obeležuje 120. obletnico obstoja, je s praznovanjem obletnice nadaljevalo v soboto. Podelili so odlikovanja in priznanja na državni ravni ter najbolj zaslužnim članom društva.

 

Po slavnostni seji in podelitvi občinskih priznanj in odlikovanj so se v soboto zbrali moravski gasilci pri  vrtcu Moravske Toplice. S svečano povorko so se ob spremljavi godbe na pihala podali do starega lovskega doma. Tu je potekala proslava ob 120. obletnici ustanovitve društva. Po slovenski himni je navzoče nagovoril predsednik društva, Štefan Cmor in predstavil zgodovino društva. V kulturnem programu so nastopili otroci z recitacijami in glasbenim nastopom. Sledila je svečana podelitev odlikovanj in priznanj najbolj zaslužnim. Nato pa so se ob tej priložnosti poveselili ob zvokih skupine Blue Planet.

Pa še podatki o sobotnih odlikovanjih in priznanjih na državni ravni in značke za najbolj zaslužne:

-          Značka za dolgoletno delo - 50 let: Gomboc Karel, Bruner Franc, Doma Ferdinand

-          Značka za dolgoletno delo - 60 let: Semenič Franc

-          Gasilska plamenica III. stopnje: Gorza Edmund

-          Gasilska plamenica II. stopnje: Herman Jožef, Cvetko Miran, Železen Boštjan

-          Gasilsko odlikovanje III. stopnje: Bencak Štefan

-          Gasilsko odlikovanje II. stopnje: Cigüt Stanko, Bence Jožef

-          Gasilsko odlikovanje I. stopnje: Semenič Franc, Hari Emil, Cmor Štefan

-          Priznanje gasilske zveze III. stopnje: Antolin Alojz, Hari Dominik, Režonja Aleš, Hari  Emil, Kodila Siniša, Krpič Dejan, Cvetko Robert

-          Priznanje gasilske zveze II. stopnje: Hari Dejan, Vinčec Drago

-          Priznanje gasilske zveze I. stopnje: Vitez Bojan, Bruner Simon.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.