https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 50 vojakov »vdrlo« v lovski dom v Polani

Mala Polana, 30.06.2014 ob 10:15  

V okviru Mednarodne vojaške vaje večnacionalnih kopenskih sil (Multinational Land Force – MLF) je bila na območju Občine Velika Polane izvedena praktična vojaška vaja, v kateri so bile simulirane dejanske okoliščine. Namen vaje pa je bilo urjenje vojakov, preverjanje njihove pripravljenosti in testiranje vojaških postopkov.


V vojaški vaji je sodelovalo okrog 50 vojakov iz Slovenije in iz sosednjih držav. Vojaki so v sklopu vaje izvedli vpad v objekt, zavarovali objekt in osebe v njem. Uprizorili so zajetje nasprotnika, izvedli kontrolo nasprotnika in ga pripravili za nadaljnje postopke.

 

Ker je med vajo prišlo do »streljanja« so prikazali oskrbo vojaka na bojišču, nudenje prve pomoči na terenu in poskrbeli za njegov varen umik iz bojišča ter za prevoz ranjenca v vojaško bolnišnico.

V vojaški vaji so sodelovala vojaška vozila Valuk opremljena z mitraljezom 12,7 mm in vozila TAM 150. Vojaki so bili oboroženi s puškami F2000, Mini MI in MAG.

Izvedbo vaje si je v spremstvu vojaškega vodstva ogledal tudi polanski župan Damijan Jaklin.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2014 ob 12:34 Stewen gost

      POGLEJ IN ZADENI! - Poglej fotko 8541. Domačini boste seveda uganili, za ostale bralce pa informacija, da z orožjem strelja velikopolanski župam Damjan Jaklim. Kljub temu, da so mu vojaki "pozabili"nadeti čelado, se je vse srečno končalo: lovska koča je obvarovana. Sicer pa je župan tudi član LD Velika Polana, zato ni nestrelec.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2014 ob 12:54 smrkci gost

      Taborniki se učijo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.